Telegraph: Οι τράπεζες αδειάζουν από ρευστό – Πώς θα ανοίξουν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θέμα των τραπεζών, της ρευστότητάς τους, και της ασφάλειας των καταθέσεων των Ελλήνων, έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχη παράμετρο της τελικής οδού για το δημοψήφισμα της Κυριακής, με τον διεθνή Τύπο να εστιάζει εκεί το ενδιαφέρον του, και να προχωρεί στις σχετικές αναλύσεις.

Σήμερα, η βρετανική εφημερίδα Telegraph, φιλοξενεί ένα μεγάλο ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση, με επίκεντρο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ελληνικές τράπεζες, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, και την απόφαση που ακολούθησε από την πλευρά της κυβέρνησης για την επιβολή capital controls, με τις. ουρές στα ΑΤΜ και τα καταστήματα των τραπεζών.

Η εφημερίδα φιλοξενεί εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και σενάρια που επεξεργάζονται οικονομολόγοι και πολιτικοί παράγοντες στη Μεγάλη Βρετανία, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Telegraph, τα αποθεματικά των ελληνικών τραπεζών υπολογίζονται πλέον μόλις στα 500 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι περίπου αδύνατο να αντέξουν μέχρι το ξεκίνημα της εβδομάδας, όπως παραδέχεται με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αλλά και τραπεζικά στελέχη. "Πώς θα ανοίξουν λοιπόν οι τράπεζες", αναρωτιέται η Telegraph, προβλέποντας αδιέξοδο στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Πηγή: parapolitika.gr