“Λυπητερή” σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς – Ποιοι θα πληρώσουν και τι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να αργεί αλλά δεν… ξεχνά.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από ώρα σε ώρα θα εμφανιστεί στους ΑΦΜ δεκάδων χιλιάδων οδηγών τα τέλη κυκλοφορίας –μαζί με το πρόστιμο- που έμειναν απλήρωτα από πέρυσι. Και ως γνωστόν, το πρόστιμο είναι βαρύ και ασήκωτο καθώς αντιστοιχεί στο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, όποιος δεν πλήρωσε τον Δεκέμβρη, θα κληθεί τώρα να πληρώσει «επι δύο».

Υπάρχει και ένα ευχάριστο στην ιστορία: η οφειλή που θα εμφανιστεί στους ΑΦΜ των οδηγών (δεν αποκλείεται να αποσταλούν και ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια όπως έγινε και με το χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο βεβαιώθηκε προ ημερών στους ΑΦΜ ενός εκατομμυρίου ιδιοκτητών ακινήτων) μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Βέβαια, μην περιμένετε ότι θα «κουρέψετε» το πρόστιμο. Και αυτό διότι η υπουργική απόφαση της ρύθμισης δεν προβλέπει διαγραφή (σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης) για τα πρόστιμα των τελών κυκλοφορίας. Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι το ποσό θα μπορεί (μέσω της ρύθμισης να καταβληθεί σε δόσεις των 20 ευρώ). Σε πόσες δόσεις; Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον σχετικό πίνακα για όλα τα αυτοκίνητα.

Για τους οδηγούς αυτοκινήτων, θα υπάρξουν και άλλες «λυπητερές» πολύ σύντομα. Η πρώτη θα έρθει στους οδηγούς που δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ. Η δεύτερη θα αφορά στους οδηγούς που έχουν τα αυτοκίνητά τους ανασφάλιστα. Η δεύτερη, είναι πιθανό να αργήσει καθώς για τον καταλογισμό των προστίμων που προβλέπει ο νόμος στα ανασφάλιστα οχήματα, κρίθηκε ότι απαιτείται προσαρμογή του νόμου κάτι που απαιτεί χρόνο. Πάντως, οι οδηγοί μπορούν να διαπιστώσουν από τώρα αν το ΙΧ τους εμφανίζεται ως ασφαλισμένο στις ηλεκτρονικές βάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ.

Το ευχάριστο
Υπάρχει και ένα ευχάριστο στην ιστορία. Οι εκατοντάδες οδηγοί που έχουν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία, θα μπορέσουν –αν θέλουν- να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρο το 2015 αλλά μόνο για το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: fpress.gr