Το ΔΝΤ εξετάζει σενάρια Grexit…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Θα έχει τρομερές συνέπειες στην Ελλάδα" δηλώνει εκπρόσωπος του Ταμείου

Ακόμη υπάρχουν κίνδυνοι από ένα ενδεχόμενο Grexit, εκτιμά εκπρόσωπος του ΔΝΤ, που προειδοποιεί πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα έχει τρομερές συνέπειες για την Ελλάδα».

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Χοσέ Βινιάλ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του Ταμείου: «Το ενδεχόμενο ενός Grexit, θα ήταν κάτι «φοβερό» για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος». Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες στην ευρωζώνη, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμούνται και ανέφερε πως θα μπορούσε να υπάρξει θέμα εμπιστοσύνης.

«Ωστόσο, η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση τώρα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλήγματα, λόγω των ενισχύσεων του θεσμικού πλαισίου», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους, για να συνθέσουμε ένα σύνολο μέτρων πολιτικής, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην Ελλάδα. Νομίζουμε αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Βίτορ Κασπάρ, τόνισε ότι «το Ταμείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για να προσδιοριστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά και η χώρα έχει μπροστά της μονοπάτι βιώσιμης μακροοικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης».

Πηγή: parapolitika.gr