«Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ»! Δήλωση- βόμβα από υποψήφιο πρέσβη των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μια δήλωση – βόμβα που αντικατοπτρίζει εν πολλοίς και τη στάση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο ελληνικό ζήτημα προχώρησε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ.

Όπως είπε, η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. «Δεν θέλω να μιλήσω για την Ελλάδα αλλά πιστεύω πως από οικονομικής σκοπιάς αποτελεί ισχυρό λόγο για την Ελλάδα για να φύγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα ο Μάλοχ είχε διατυπώσει την άποψη ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Ενώ λίγες ημέρες πριν, είχε δηλώσει πως «το ευρώ θα καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών», ενώ είχε τονίσει πως εάν ήταν επενδυτής «θα σόρταρε» κοινό νόμισμα.

«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ», δήλωσε ο Μάλοχ στο BBC. «Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες».

Ο 64χρονος ακαδημαϊκός συστήθηκε στον Τραμπ από τον δεξιό, αντιευρωπαϊστή πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου.

[g_youtube v="i771dAE7W5k"]

usay.gr