Ντάισελμπλουμ: Έχετε μία εβδομάδα να κάνετε το επόμενο βήμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε σε όσα προηγήθηκαν μέχρι σήμερα λέγοντας "Το τελευταίο αποτέλεσμα ήταν να μην συμφωνήσουμε. Μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα και μαζί συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε μία τεχνική συζήτηση για τα σημεία που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση και να δουν οι θεσμοί ποια στοιχεία θα είναι στο 70% που δέχεται η ελληνική πλευρά".

"Σήμερα η αντίδραση από τους υπουργούς ήταν απογοητευτική" ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέροντας επίσης ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα από τη στιγμή που έγινε ενημέρωση και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη διαδικασία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

"Είμαστε ανοιχτοί στο να αντικαταστήσουμε κάποια μέτρα αλλά να μην γίνουν μεμονωμένες ενέργειες" ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup πετώντας το μπαλάκι στην Ελλάδα λέγοντας ότι έχει περιθώριο μίας εβδομάδας να καταθέσει αίτημα για παράταση το οποίο θα εξετασθεί από το Eurogroup. Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει ευλυγισία για να μπορεί η Ελλάδα να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα ενώ δήλωσε ανοιχτός στη συζήτηση για το πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να ξέρουν τι ζητούν.