Bank of America: Γιατί η Ελλάδα είναι… ειδική στις χρεοκοπίες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ελλάδα είναι, ιστορικά, η πιο αφερέγγυα χώρα του πλανήτη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία-σοκ που παρουσιάζει η Bank of America Merrill Lynch σε τελευταία έκθεσή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, η Ελλάδα έχει περάσει τα 90 από τα τελευταία 192 χρόνια είτε σε κατάσταση default (χρεοκοπίας) ή σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Το ελληνικό κράτος έχει χρεοκοπήσει 6 φορές τους τελευταίους δύο αιώνες.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι προβλέψεις της Bank of America Merrill Lynch δεν κάνουν λόγο για μια νέα ελληνική χρεοκοπία. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για συμβιβασμό και στις δύο πλευρές», αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, για τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της. Έτσι, εκτιμούν ότι οι ακραίοι κίνδυνοι (default, Grexit) θα αποφευχθούν.

Για την BofA, αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας για την Ελλάδα, με τον οίκο να εκτιμά ότι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί μετά τις εκλογές, αλλά την ίδια στιγμή να περιμένει ρυθμούς ανάπτυξης 1,8% για φέτος.

Πηγή: Parapolitika.gr