ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Με επιτυχία η Ημερίδα για τη Ναυτιλία στο ΠΑΠΕΙ (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ενημερωτική Ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 07/06/2018 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα: «Επαγγελματικές Προοπτικές στον Τομέα της Ναυτιλίας και των Παραναυτιλιακών Υπηρεσιών», στα πλαίσια του θεσμού «Ημέρες Θάλασσας 2018» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

2

Την εκδήλωση παρακολούθησε  ένα  διευρυμένο ακροατήριο που αποτελείτο από τους  παραγωγικούς φορείς της πόλης του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου, αλλά και  από φοιτητές Πανεπιστημίων.

1

image3

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννης Βουτσινάς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Δρ. Α. Κότιος.

Το ''παρών'' έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο τ. Βουλευτής Α' Πειραιά & Νήσων κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Δημοσθένης Σταματάτος και πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων του Πειραιά και της Ναυτιλίας.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον κ. Νίκο Δαμηλάτη, Υπεύθυνο Γ.Ε.Μ.Η. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Π.

image4

Ακολούθησαν εισηγήσεις για την ανάπτυξη των θεμάτων σε μια ζωντανή και ουσιαστική παρουσίαση, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη.

image2

Εισηγητές της Ημερίδας

  • Καθηγήτρια Ωκεανογραφίας και Προέδρος του Ναυτιλιακού τμήματος Πειραιά, Δρ. Φ. Σακελλαρίου
  • Καθηγητής Οικονομικής των Μεταφορών Πανεπιστημίου Πειραιώς Δρ. Ε. Σαμπράκος
  • Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Οικονομικής Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ, Μ. Λεκάκου
  • Προέδρος ICC-Hellas και εφοπλιστής κ. Ν. Βερνίκος
  • Προέδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κ. Α. Στελλιάτος
  • Προέδρος Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, κ. Φ. Κωστόπουλος
  • Εκπροσώπος K.C. Lyritzis Group, κα Κ. Λυριτζή
  • Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Frederick University, Cyprus, Δρ. Εμ. Νικολαΐδης

image5

image7

Έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση και εκτενής συζήτηση για τις Επαγγελματικές Προοπτικές στον Τομέα της Ναυτιλίας και των Παραναυτιλιακών Υπηρεσιών και υπήρξαν προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για αναβάθμιση, ανάπτυξη και νέες συνεργασίες προς όφελος της ίδιας της Ναυτιλίας  και όλων των δορυφορικών επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτή.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με ένα σύνολο επικαιροποιημένων προτάσεων για τις Επαγγελματικές Προοπτικές στην Ναυτιλία στα πλαίσια της λειτουργίας των Επιμελητηρίων. Έθεσε στόχους και ανέπτυξε το πώς οραματίζεται ο ίδιος τις δράσεις και παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων προς την πολιτεία, αξιοποιώντας τον συμβουλευτικό τους χαρακτήρα.

image1