Πότε γίνονται οι πληρωμές των αναδρομικών στους ενστόλους

Στις 22 Νοεμβρίου, με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, θα δοθεί στους ενστόλους η πρώτη δόση των αναδρομικών που τους οφείλει το ελληνικό Δημόσιο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ για τους απόστρατους, οι πληρωμές θα αρχίσουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Όπως ενημέρωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τους εκπροσώπους των ενστόλων, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.

Το χρονοδιάγραμμα

Θα προβλέπει την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν στα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την 1η Αυγούστου 2012 και την καταβολή των αναδρομικών σταδιακά έως το τέλος του 2017.

Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου οι εν ενεργεία ένστολοι θα λάβουν τα αναδρομικά έξι μηνών, από την 1η Ιουλίου 2014. Στη συνέχεια, από τον Ιανουάριο του 2015 και σε 36 μηνιαίες δόσεις θα τους αποδοθούν τα αναδρομικά της περιόδου από 1η Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014.

Αναδρομικά ποσά έως 250 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ με τη μισθοδοσία Ιανουαρίου. Για τους απόστρατους μέρος των αναδρομικών θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή: moneypro.gr