Η τρόικα επιστρέφει με καυτή ατζέντα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα και μάλιστα με καυτή ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να «γειώσουν» τις κυβερνητικές βλέψεις για μετάθεση ορισμένων επίμαχων εκκρεμοτήτων σε μεταγενέστερο χρόνο, οι πιστωτές διαμήνυσαν ότι «οι δεσμεύσεις του μνημονίου δεν συνδέονται με την πολιτική συζήτηση που γίνεται παράλληλα για τη διαμόρφωση του πλαισίου της προληπτικής γραμμής».

Μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας που είχε με το υπουργείο Οικονομικών, η τριμερής -με προσωπικά e-mail της Κριστίν Λαγκάρντ- ενημέρωσε τον Γκίκα Χαρδούβελη ότι η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα τοποθετείται περί τη 12η Νοεμβρίου, «εάν η κυβέρνηση δρομολογήσει ορισμένες δράσεις σε περιοχές που χρειάζεται περισσότερη δουλειά, συμπεριλαμβανομένων των τομέων του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών».

Μάλιστα, συνέδεσαν την ολοκλήρωση της αποστολής με τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, αλλά και του 1,9 δισ. ευρώ του EFSF (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης) που απομένει, καθώς λήγει η σύμβαση με την Ε.Ε. στο τέλος του έτους. Από τις υπομνήσεις άφησαν έξω τα περίπου 2 δισ. ευρώ των επιστροφών από τα κέρδη των ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες.

Πηγή: parapolitika.gr