Αντιδράσεις για τις χαμογελαστές φωτογραφίες καλλιτεχνών στην πορεία για τα Τέμπη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με διάφορους ηθοποιούς να χαμογελούν κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, για την τραγωδία στα Τέμπη, προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κοινού.

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου έδωσαν το παρών στη διαδήλωση, όμως ο τρόπος με τον οποίο πόζαραν στις φωτογραφίες, κρίθηκε από την κοινή γνώμη, καθώς έδειχνε όπως λένε κάποιοι «ασέβεια» στη μνήμη των νεκρών από το τραγικό δυστύχημα.

Θέλοντας να δώσει μια απάντηση σε αυτά τα σχόλια, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έδωσε επίσης το παρών, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σε αυτή, ο πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε: «Σήμερα που φαίνεται πόσο τρόμαξαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών, προσπαθούν με κιτρινισμό, έντυπα κ διάφοροι εκ δεξιάς προερχόμενοι μέσα στα social media να αμαυρώσουν την τεράστια συμμετοχή μας στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού επιλέγοντας φωτογραφικό υλικό που " χαμογελάμε" ή και "γελάμε" όπως λένε. Ξεχνούν οι αχρείοι πως η οικογένεια των ηθοποιών δεν βλέπεται κάθε μέρα και πως είναι ανθρώπινο συναίσθημα να βλέπεις τους φίλους σου να αγωνίζονται μαζί σου και ως εκ τούτου αυτό εξωτερικεύεται με χαμόγελο! Ξεχνούν ότι μέσα στο τεράστιο πένθος όλων μας ή χαρά είναι μεγάλη όταν βλέπεις ότι ο λαός επιτέλους, κι έστω σοκαρισμενος από το τραγικό συμβάν και την ανευθυνότητα των κυβερνώντων, ξεχύθηκε αγανακτισμένος στους δρόμους.. Αχρείοι υποκριτές που δεν τολμάτε να βγείτε στους δρόμους κριτικάρετε με όποιο βρώμικο τρόπο θέλετε! Δεν θα μας πτοήσετε! Εμείς τιμάμε τους αθώους που έχασαν των ζωή τους και με χαμόγελο κ χαρά, που είναι μέσα στην πορεία της ζωής, μαζί με τους νέους πάμε μπροστά να διορθώσουμε την πατρίδα μας που εσείς καταντήσατε ετσι...Εσείς ασχοληθείτε με το πενθόμετρο , την λάσπη και την κακία σας».

Δείτε την ανάρτησή του:

mpimpilass

Δείτε μερικά tweets: