Βάνα Μπάρμπα: «Το κεφάλαιο υποκριτική έχει τελειώσει για μένα»


Καλεσμένη στο “MEGA Καλημέρα” βρέθηκε η Βάνα Μπάρμπα το πρωί της Τετάρτης, με την ίδια να μη παρέλειψε να αναφερθεί στη πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ήταν πολύ αποτελεσματικός και αυτό είναι προς τιμήν του. Χάρηκα που τον συνάντησα» είπε η Βάνα Μπάρμπα, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη. Παρά ταύτα μας άκουσε», σχολίασε επίσης η ίδια.

Η Βάνα Μπάρμπα, περιέγραψε επίσης το παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και όπως είπε εκείνη του έστειλε mail, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται την επόμενη κιόλας ημέρα.

«Σαν Ελληνίδα πολίτης αυτό που ήθελα να κάνω πάντα και είχα ως όραμα ήταν να μπορούμε να εξάγουμε το πολιτιστικό μας κομμάτι παντού. Πιστεύω ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός έχει πολλά να δώσει κι αντί να βρισκόμαστε μόνο στα ελληνικά φεστιβάλ, που είναι εξαιρετικά, γιατί να μην έχουν περισσότερη δουλειά οι Έλληνες καλλιτέχνες μέσω των πρεσβειών, του απόδημου ελληνισμού, του υπουργείου Εξωτερικών και να τους φέρουμε σε επαφή αυτό που αγαπάει ο κόσμος σε μας; Δεν είναι μόνο η θάλασσα, ο ήλιος, η ομορφιά του τόπου μας. Είναι και ο πολιτισμός», είπε η ηθοποιός.

Σημειώνεται, πως η έμπνευση στο εγχείρημα της Βάνας Μπάρμπα ήταν η Μελίνα Μερκούρη και το σχέδιό της για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Σκεφτήκαμε το εξής: Γιατί να μην ξεκινήσουμε το ίδιο πράγμα όπου υπάρχει πολιτισμός; Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικό υλικό σε καλλιτέχνες».

Επίσης, η Βάνα Μπάρμπα απέκλεισε την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική. «Δεν με έχει ανάγκη το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ασχοληθώ με το κομμάτι των συναυλιών, των θεάτρων και των φιλανθρωπιών», δήλωσε η ίδια.

Τέλος, η ηθοποιός αναφέρθηκε στο κεφάλαιο υποκριτική, ενώ τόνισε πως στην τηλεόραση επικρατεί ηλικιακός ρατσισμός. «Έχει κλείσει το κεφάλαιο υποκριτική για μένα, γιατί δεν έχω την ανάγκη. Είμαι 56 χρονών, έζησα, χόρτασα. Εάν θα έκανα κάτι θα το έκανα ερασιτεχνικά, μόνο και μόνο για να προσφέρω».