Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Περιμέναμε ότι θα χάσουμε τη μητέρα μου και έγινε ένα θαύμα»


Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε πριν λίγους μήνες ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποια επίπτωση στην υγεία του σε αντίθεση με της μητέρας του η οποία αναγκάστηκε να διασωληνωθεί.

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο γνωστός ηθοποιός, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του, μίλησε στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος «Τετ α Τετ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Παρόλο που κόλλησα δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου από τον κορωνοϊό. Πέρασα πολύ άσχημες στιγμές γιατί παραλίγο να χάσω τη μητέρα μου. Ήταν άσχημα. Στην πρώτη καραντίνα κόλλησαν η μητέρα μου, ο πατέρας μου, η αδερφή μου, το μωρό και ο γαμπρός μου. Εμείς τη γλιτώσαμε. Η μητέρα μου διασωληνώθηκε 16 μέρες. Ουσιαστικά περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή ότι θα τη χάσουμε και έγινε ένα θαύμα και αντέδρασε ο οργανισμός της.

Λέω θαύμα γιατί σε παρόμοια κατάσταση φεύγανε άνθρωποι 30 και 35 χρονών. Έγινε αυτό το θαύμα και συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Την ημέρα που διασωληνωνόταν η μητέρα μου ήρθα το ασθενοφόρο και πήρε και την αδερφή μου οπότε ζούσαμε έναν πανικό για το που θα οδηγήσει αυτή η ιστορία»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφασή του να διώξει από την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί την Σάσα Σταμάτη. Αφορμή, όπως λέει, στάθηκε το περιστατικό που συνέβη στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου,

«Δεν υπάρχει κάτι να με χωρίζει από τη Σάσα Σταμάτη. Είχα θέμα με την πράξη της. Για μας που είμαστε στο θέατρο, που πολύς κόσμος μπορεί να μην το ξέρει, έχει κάποιους κανόνες και μερικοί είναι άγραφοι κανόνες. Ένας από τους κανόνες λοιπόν είναι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις μία παράσταση και να πατήσεις το πόδι πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης και να τη σταματήσεις, να τη διακόψεις. Έχεις το δικαίωμα ως θεατής, από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και ντομάτες να ρίξεις από τη θέση σου, μπορείς να φωνάξεις, δεν με ενδιαφέρει… Αλλά αυτό το έχει κάνει μόνο η χούντα.

Την πράξη λοιπόν δεν μπορούσα να τη δεχτώ λίγες μέρες μετά γιατί θα ήταν σαν να συναινούσα, σαν να μην υπερασπίζομαι να το λόγο για τον οποίο διάλεξα στη ζωή μου να γίνω ηθοποιός», τόνισε.

Τέλος αναφέρθηκε στην έκρηξη που έγινε στην Συγγρού, πριν δύο μήνες περίπου, καθώς το σπίτι του βρισκόταν απέναντι από το κτίριο ακριβώς που κάηκε.

«Ξαφνικά γίνεται μία τεράστια έκρηξη δίπλα από το σπίτι μου. Συνειδητοποιείς τι γίνεται πετάγεσαι στον ύπνο σου, και προτού να περάσει το δευτερόλεπτο του “μπαμ” ξεριζώνονται και πετάγονται μπαλκονόπορτες πάνω στο κρεβάτι. Όχι δεν Μία μπαλκονόπορτα χτύπησε το πόδι μου αλλά επανήλθε σε ένα σημείο η μπαλκονόπορτα που δεν δεν μας πλάκωσε. Η Λίνα είχε την αγωνία ότι θα γκρεμιστεί κι άλλο το σπίτι οπότε προσπαθούσα να τη συνεφέρω πάρα πολύ γιατί είχε λιποθυμήσει στα χέρια μου».