«Παγωμάρα» από την αποκάλυψη της ΕΡΤ για τα ποσοστά εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανησυχητικά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων που εισάγονται για νοσηλεία

Πάγωσε το πανελλήνιο ακούγοντας το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τα υψηλά ποσοστά εισαγωγών που αφορούν εμβολιασμένους.

Η δημοσιογραφική έρευνα όμως έρχεται να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη που είχε κάνει πνευμονολόγος του Ευαγγελισμού, πάλι στην ΕΡΤ σε ζωντανή μετάδοση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Φυσικά η κρατική τηλεόραση δεν έχει λόγο να αλλοιώσει τα στοιχεία που λαμβάνει. Υπήρχε όμως διάχυτη η εντύπωση από τις συνεχείς πολιτικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι η πανδημία αφορά μόνο τους μη εμβολιασμένους και πως η πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να νιώθουν «ελεύθεροι». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε λόγο για «Πανδημία των ανεμβολίαστων», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η αλήθεια είναι – όπως προκύπτει από εκθέσεις και αναφορές στην Ελλάδα και διεθνώς – ότι το εμβόλιο προστατεύει από την σοβαρή νόσηση και τον θάνατο. Ο εμβολιασμένος όμως μπορεί και να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό, και – όπως αποδεικνύεται – να νοσήσει. Με σαφώς λιγότερες πιθανότητες όμως από τον μη εμβολιασμένο. Αλλά, δυστυχώς, υπαρκτές.

Κάποιες αποφάσεις λοιπόν που επέτρεπαν ακόμα και την λειτουργία νυχτερινών κέντρων μόνο για εμβολιασμένους, οι οποίες μάλιστα συνέπεσε χρονικά με την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων, ενδέχεται να αποδειχθούν τελείως λάθος.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

br