Σοκάρει γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος: «Είχα φτάσει 39 κιλά. Έτρωγα μόνο ένα μήλο το πρωί και ένα πορτοκάλι το μεσημέρι»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η νευρική ανορεξία είναι μία ψυχολογική διαταραχή η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως στα άτομα νεαρής ηλικίας και δυστυχώς είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Ένα από τα άτομα που εκδήλωσαν αυτή την ασθένεια είναι η Αντιγόνη Θάνου. Η δημοσιογράφος συναντήθηκε με τη Φαίη Σκορδά και μίλησε ανοιχτά τον εφιάλτη που έζησε έχοντας νευρική ανορεξία και στη συνέχεια βουλιμία, θέλοντας να δώσει ένα μάθημα ζωής σε όσους βιώνουν κάτι αντίστοιχο.

«Η νευρική ανορεξία μού χτύπησε την πόρτα στα 15 μου. Ξεκίνησε πολύ αθώα… Ήθελα να χάσω κιλά. Δεν πήγα ποτέ σε διατροφολόγο, τεράστιο λάθος!», είπε αρχικά στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» και συνέχισε με την εξιστόρηση της περιπέτειάς της.

«Καθημερινά έκανα 2 ώρες αερόβια γυμναστική, μέχρι να νιώθω ότι πονούσε το σώμα μου. Είχα φτάσει 39 κιλά. Φοβήθηκα. Έτρωγα μόνο το πρωί ένα μήλο και το μεσημέρι ένα πορτοκάλι. Στα 39 κιλά δεν έχεις τη δύναμη να κάνει τίποτα. Ξυπνούσα το πρωί και ζαλιζόμουν.

Το πρώτο καμπανάκι ήρθε όταν πήγα στον γυναικολόγο, γιατί για ένα χρόνο δεν είχα περίοδο καθόλου. Ο γυναικολόγος μου είπε “σε ένα μήνα θα βρεθείς σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ή πρέπει να δεις ψυχολόγο”. Όταν άκουσα για ψυχολόγο άρχισα να ουρλιάζω, με όλους τα είχα βάλει.

Κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη όταν ήμουν 39 κιλά και έβλεπα έναν άνθρωπο που έπρεπε να χάσει κι άλλα κιλά. Μου έλεγαν ότι πρέπει να πάρεις βάρος και ένιωθα ότι θέλουν το κακό μου.

Όταν άρχισα να παίρνω βάρος, πέρασα στο άλλο άκρο, της βουλιμίας.

Τελείωσα με τη νευρική ανορεξία όταν ξεκίνησα τη σχολή να σπουδάσω. Είπα “έχεις όνειρα, δεν μπορείς να ζεις έτσι”», εξομολογήθηκε.

Πηγή: newsbreak