Ο Πέτρος Κουσουλός προορίζεται για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνέντευξη παραχώρησε ο Πέτρος Κουσουλός στο ... My TV και τη Βίκυ Διαμάντη. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, φαίνεται πως ο πετυχημένος και νέος στην ηλικία δημοσιογράφος οδεύει ολοταχώς για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha!!!
 
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Κουσουλού:
 
Στην αρχή της χρονιάς αποχαιρέτισε το Happy day και πέρασε το κατώφλι  του «Σπιτιού» της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου φέρνοντας μαζί του την…  ενημέρωση. Ο Πέτρος Κουσουλός μοιράζεται με το My tv τις πρώτες του εμπειρίες από τη γνωριμία με την παρουσιάστρια ενώ μας αποκαλύπτει ότι θα ήθελε πολύ στο μέλλον να του δοθεί η ευκαιρία παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων 
 
Συνέντευξη στη Βίκυ Διαμάντη
 
-Φέτος θα σε δούμε στο «Σπίτι μου σπιτάκι μου»… Ποιος θα είναι ο ρόλος σου εκεί;
 
O ρόλος της... ενημέρωσης! Θα επιχειρήσουμε να παντρέψουμε την ψυχαγωγία με την ενημέρωση, το ρεπορτάζ, πολιτικό και κοινωνικό, με πιο life style θέματα. Είναι ένα στοίχημα και μια πρόκληση... Αυτό λοιπόν που αναλαμβάνω είναι μια ειδική στήλη, στήλη για ειδικές αποστολές που θα έχει αρκετό πρωτογενές ρεπορτάζ αλλά και σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας.
 
-Πώς προέκυψε η συνεργασία;
 
Όπως γίνεται συνήθως. Χτύπησε το τηλέφωνο, έγιναν οι κατάλληλες επαφές, οι συζητήσεις, η επικοινωνία, οριοθετήθηκαν ορισμένα πράγματα, εξηγήθηκε ένθεν και ένθεν τι ζητείται και τι μπορώ εγώ να προσφέρω και καταλήξαμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας σε ό,τι αφορά την παρουσία μου στην εκπομπή.
 
-Είχες καθόλου ενδοιασμούς για αυτή τη συνεργασία καθώς πέρυσι πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τους ανθρώπους που κάθονται στις καρέκλες του «Σπιτιού» να φεύγουν με μεγάλη ευκολία από αυτό;
 
Επαγγελματικά έχω μάθει να μην έχω ενδοιασμούς για την καρέκλα. Ποτέ δεν με ενδιέφερε η καρέκλα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αρμονία στη συνεργασία και κυρίως να με ευχαριστεί αυτό που κάνω. Γενικά δεν θέλω να καταπιέζομαι και να κάνω κάτι απλώς για να το κάνω.
 
-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη μέχρι στιγμής συνεργασία;
 
Αν και είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, είναι πολύ καλές!
 
-Γιατί αποχώρησες από το Happy day;
 
Πρόσεξε. Δεν αποχώρησα από τo Ηappy Day, αποχώρησα από τις Αντιθέσεις, την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή την οποία έκανα με τον Δήμο στον Alpha989 κάθε πρωί 8 με 10. Στο πλαίσιο αυτής της εκπομπής είχαμε και την καθημερινή τηλεοπτική παρουσία στο Ηappy Day. Έληξε η συνεργασία με την ραδιοφωνική εκπομπή, οπότε, αναγκαστικά, μας τελείωσε και το Happy Day. Αυτό είναι όλο!
 
-Πώς έληξε η ραδιοφωνική σου συνεργασία με τον Δήμο Βερύκιο; Τι αναμνήσεις σου άφησε;
 
Τις καλύτερες και στο λέω ειλικρινά! Δεν θα προσποιηθώ. Φυσικά, ο Δήμος δεν είναι και ο πλέον εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Είναι σαν ένα μεγάλο μωρό, έχει όμως και πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ένας έμπειρος ρεπόρτερ με άποψη και η καθημερινή συμβίωση μαζί του απαιτεί πολλές υποχωρήσεις. Τον ενάμιση χρόνο που συνεργαστήκαμε οι υποχωρήσεις ήταν αμοιβαίες και η εκπομπή είχε αυτό που λέμε πραγματικές Αντιθέσεις. Εάν εξαιρέσεις το πρωινό ξύπνημα, όλα τα άλλα ήταν απολαυστικά. Τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση με την Σταματίνα, την Ελένη, τον Δημήτρη και τον Κώστα. Αποκόμισα πολλά και θέλω να πιστεύω ότι έβαλα και εγώ ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό. Το έχω ξαναπεί ότι είμαι ευγνώμων στον Δήμο γιατί μου άνοιξε τη μεγάλη πόρτα της οικογένειας του Alpha. Από εκεί και πέρα, όμως, η ζωή συνεχίζεται...
 
-Πέρα από το ψυχαγωγικό, έχεις ασχοληθεί και με το πολιτικό ρεπορτάζ. Αν ήταν στο χέρι σου ποιο από τα δύο ρεπορτάζ θα διάλεγες; 
 
Καταρχάς πρέπει να σου πω ότι έχω ασχοληθεί μόνο με το πολιτικό και το δικαστικό ρεπορτάζ. Με την ψυχαγωγία όχι. Μην ξεχνάς ότι έχουμε και το ereportaz.gr, ένα ενημερωτικό σάιτ με πολλές αποκλειστικότητες.
 
-Γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει διάχυτη δυσπιστία στον κόσμο για την πολιτική ενημέρωση και για τα κανάλια;
 
Γιατί να μην υπάρχει; Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πραγματική ενημέρωση. Οι περισσότερες ειδήσεις συχνά-πυκνά φιλτράρονται και άλλες αποκρύπτονται, ανάλογα τα συμφέροντα. Εσύ πιστεύεις ότι εάν υπήρχε πραγματική ενημέρωση θα φτάναμε σαν χώρα σε αυτό το σημείο;
 
-Ίσως να είχαμε καταφέρει να απαλείψουμε κάποια κακώς κείμενα πιο γρήγορα πράγματι… Μήπως για αυτό όμως φέρουν ευθύνη και οι δημοσιογράφοι που, όπως λέγεται, σε κάποιες περιπτώσεις υπερβάλουν;
 
Όλοι φέρουν ευθύνη. Όχι μόνο οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συχνά-πυκνά μπαίνουν στο στόχαστρο. Οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν για ψίχουλα. Τα μεγάλα κεφάλια στο χώρο της ενημέρωσης είναι άλλα και συνήθως μένουν στο απυρόβλητο.
 
-Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις κάποια στιγμή δελτίο ειδήσεων;
 
Βεβαίως. Το έχω κάνει στο παρελθόν και θα ήθελα να το ξανακάνω. Αλλά θα μου άρεσε ένα δελτίο που θα είχε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της ειδησεογραφίας. Είμαι της άποψης ότι στα δελτία θα πρέπει να φιλοξενείται περισσότερο πρωτογενές ρεπορτάζ που θα αφορά τον άνθρωπο, την καινοτομία, κτλ.
 
-Όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας υπάρχει μία είδηση που να σε σόκαρε ή να σε ξάφνιασε;
 
Πολλές. Έχω καλύψει συγκλονιστικά γεγονότα. Την άτυχη καθηγήτρια μουσικής από τη Φιλοθέη που την σκότωσε και την έθαψε ο σύζυγός της στο πάρκο, τη δολοφονία Σεργιανόπουλου, τον πατροκτόνο από τη Νίκαια και πολλά ακόμα. Μιλάμε για εμπειρίες ζωής.
 
-Τι δεν θα έκανες στη δημοσιογραφία, ακόμη και αν σου ζητούνταν;
Διαστρέβλωση της είδησης.
 
-Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός τηλεόρασης;
 
Με πολλά. Με τις ιστοσελίδες, γράφω σε εφημερίδα, κάνω ρεπορτάζ. Εκτός δημοσιογραφίας μου αρέσει πολύ το κολύμπι και τώρα τελευταία το kite surfing.
 
-Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί καθώς αποκτάς αναγνωρισιμότητα πλέον;
 
Δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί γιατί απλώς δεν με απασχολεί αυτό...