Σοκ στον ΣΚΑΪ με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοκ έπαθαν στο Φάληρο με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μπλόκαρε τους πάντες σε ΣΚΑΪ και «Καθημερινή», διότι τα προηγούμενα χρόνια τα Μέσα του ομίλου Αλαφούζου είχαν στοχοποιήσει προσωπικά τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, ειδικά την πενταετία 2010-14, για τη διόγκωση του Δημοσίου και την «αδράνειά» του, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, η στρατηγική που είχαν επιλέξει ΣΚΑΪ και «Καθημερινή» είχε προκαλέσει εντύπωση στην πιάτσα, με δεδομένες τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούσε ο «πατριάρχης» της οικογένειας Αλαφούζου με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος Καραμανλή. Οι περισσότεροι αποδίδουν τη στάση των Μέσων του Φαλήρου στο γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε «περιθωριοποιηθεί» επί των ημερών της ηγεσίας Σαμαρά. Πάντως, από το σημείο αυτό μέχρι τα απαξιωτικά κείμενα που φιλοξενούνταν στη στήλη «Φαληρεύς» υπάρχει τεράστια απόσταση, γεγονός που δείχνει ότι κάτι βαθύτερο κρύβεται στην κόντρα των Αλαφούζων με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, η μη φιλική στάση απέναντι στον Πρ. Παυλόπουλο ήταν το δεύτερο στρατηγικό λάθος του συγκροτήματος, μετά την πλήρη υποστήριξη που παρείχε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στις συμφωνίες που είχε συνάψει η κυβέρνησή του με διάφορους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου. Επί της ουσίας, οι Αλαφούζοι σήκωσαν πιο ψηλά από οποιονδήποτε άλλον τη σημαία του μνημονίου.

Από κει και πέρα, η στάση του Φαλήρου είναι αρκούντως χαρακτηριστική, αν αναλογιστεί κανείς την προσωπική σχέση που είχε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, με τον Αριστείδη Αλαφούζο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε να υπάρξει μια προσπάθεια αποκατάστασης με τηλεφώνημα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Ωστόσο, ο νέος πολιτειακός άρχοντας δεν δείχνει να είναι έτοιμος να δεχτεί τα ανοίγματα που γίνονται από ένα μαγαζί που μέχρι χθες τον απαξίωνε. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί και η πληροφορία που θέλει τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει ανοίγματα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο παραδέχονται ότι οι διάδοχοι του Αριστείδη Αλαφούζου δείχνουν αδυναμία τόσο στον χειρισμό των πολιτικών προσώπων όσο και στη χάραξη στρατηγικής απέναντι στο σύστημα.

Πηγή: parapolitika.gr