Και νέος άγριος καυγάς στο Mega για το Δελτίο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η φτώχεια -λένε- φέρνει γκρίνια και τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στο Mega έχουν κάνει το κλίμα πολύ βαρύ, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Ο άγριος καυγάς την περασμένη εβδομάδα στο Μεγάλο Κανάλι μεταξύ του διευθυντή Ειδήσεων, Νίκου Στραβελάκη, και της Αρσης Γιαννέλου, μίας εκ των αρχισυντακτών, που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση της δεύτερης, έχει προκαλέσει «παγωμάρα» στο δημοσιογραφικό δυναμικό του καναλιού. Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που έγινε απόλυση δημοσιογράφου στο Mega, και μάλιστα με αφορμή έναν καυγά και χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη ένταση στις σχέσεις της απολυμένης (με θητεία αρκετών ετών στον σταθμό) με τον Νίκο Στραβελάκη. Τώρα, όλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή αν η πτώση στα νούμερα του Δελτίου Ειδήσεων θα οδηγήσει σε ανάλογα περιστατικά το επόμενο διάστημα. Για αυτό επικρατεί κατήφεια, αλλά και ανασφάλεια στον σταθμό της Μεσογείων, κάτι άγνωστο για το Μεγάλο Κανάλι τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ. Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά το λάθος που έκανε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα ο Γιάννης Πρετεντέρης, όταν στον «αέρα» του Δελτίου απέκλειε το ενδεχόμενο επίσπευσης της Προεδρικής εκλογής μέσα στον μήνα και λίγα λεπτά μετά οι πληροφορίες του διαψεύδονταν -από την πραγματικότητα- μέσω της κυβερνητικής συντάκτριας Ράνιας Τζίμα που ανακοίνωνε την πρώτη ψηφοφορία για τις 17 Δεκεμβρίου. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και σχολιαστής βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ενώ μεγάλη ήταν και η αμηχανία στο κοντρόλ, καθώς προσπάθησαν να μπαλώσουν το λάθος, βάζοντας εμβόλιμα άλλα θέματα και επιστρέφοντας ύστερα από λίγα λεπτά.

Η απουσία άλλων έμπειρων σχολιαστών και η παντελής αδυναμία της Μαρίας Σαράφογλου να ανταποκριθεί σε τόσο δύσκολες στιγμές οδήγησαν το Μεγάλο Κανάλι σε μια εφιαλτική βραδιά. Ομως, το κακό δεν τελείωσε εκεί. Η εικόνα της κεντρικής παρουσιάστριας του Δελτίου να προσπαθεί να συντονίσει τη δημόσια συζήτηση μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Πάνου Σκουρλέτη και να μην τα καταφέρνει (αφού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τη συμμετοχή Πρετεντέρη στο πάνελ) σκόρπισε απογοήτευση στο κανάλι. Οι δύο πολιτικοί ήταν σαν να αγνοούσαν την παρουσία της και τα νούμερα τηλεθέασης την επόμενη μέρα ήταν για άλλη μία φορά απογοητευτικά. Τόσο που, ενώ είχε προγραμματιστεί να υπάρξει και νέο πάνελ μεταξύ άλλων προσώπων, τελικά μετά από ωριμότερη σκέψη αποφασίστηκε να μη γίνει κάτι τέτοιο (με δεδομένο ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θα αρνείτο επίσης να συζητήσει με τον Γιάννη Πρετεντέρη).

Ο «εφιάλτης» και η ρήξη

Στο Mega βλέπουν πλέον σαν εφιάλτη τις τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και κυρίως την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, καθώς το κανάλι μετά την απομάκρυνση Τσίμα, τον παροπλισμό Τρέμη και την περιθωριοποίηση των πολιτικών θεμάτων κινδυνεύει για πρώτη φορά να υποστεί καταστροφή σε βραδιές με εξαιρετικής σημασίας πολιτικά γεγονότα και -πολύ περισσότερο- εκλογών. Ομως, παρά τα χαμηλά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, νούμερα του Δελτίου Eιδήσεων αυτή την περίοδο, ο Γιώργος Μπόμπολας, εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον στέλνοντας μηνύματα αντεπίθεσης σε κάθε κατεύθυνση. Πάντως, η συνεδρίαση του Δ.Σ. που ήταν προγραμματισμένη για την προπερασμένη Παρασκευή τελικώς δεν έγινε, ενώ υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να γινόταν χθες (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές). Η προοπτική πλέον είναι είτε να συνεχίσει να επικρατεί η επιλογή του Γιώργου Μπόμπολα, είτε να υπάρξει ρήξη μεταξύ του ιδίου και των υπόλοιπων μετόχων λόγω των διαφορετικών εκτιμήσεων που έχουν εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα αναφορικά με κεντρικούς άξονες του δελτίου ειδήσεων.

Πηγή: parapolitika.gr