Έρχονται νέες απολύσεις στο MEGA

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Mega, αφού συμφώνησαν στην αντικατάσταση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και στην τοποθέτηση του Νίκου Στραβελάκη, προσωρινά ως επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, ασχολούνται ξανά με τα οικονομικά.

 

Οι μέτοχοι έχουν ζητήσει να γίνουν κι άλλες περικοπές στο κόστος λειτουργίας του καναλιού, οι οποίες θα προέλθουν από νέο γύρο απολύσεων και από μειώσεις μισθών. Το νέο πρόγραμμα περικοπών δεν θα περιλαμβάνει αυτή τη φορά εθελουσία έξοδο, αλλά απολύσεις. Το θέμα είχε τεθεί και στο παρελθόν, όμως είχε απαντήσει αρνητικά ο Ηλίας Τσίγκας, όταν βρισκόταν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Το ζήτημα είναι πως οι μέτοχοι του Mega δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αν πρώτα δεν έρθει η ρύθμιση για το «κούρεμα» των δανείων της «Τηλέτυπος». Μαζί με το Mega θα ευεργετηθούν και οι εταιρείες των μετόχων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα οικονομικά του Mega

Η οικονομική κατάσταση του Mega έχει βελτιωθεί σημαντικά.

 

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο εξάμηνο αυξήθηκε και ανήλθε στα 42,5 εκατ. ευρώ, από 41,8 εκατ. ευρώ πέρσι, μετά από νέα μείωση του κόστους των πωλήσεων κατά 2,9%, σε 40,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014, από 42 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Οι επιτελείς του καναλιού αισιοδοξούν πως έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν μειώσει τις ζημίες της εταιρείας κατά το μισό, στα 11 εκατ. ευρώ, αν δεν υπάρξουν ανατροπές στην πορεία των εσόδων.

 

Είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο μισό του έτους η εταιρεία καταγράφει ζημίες προ φόρων της τάξης των 6,6 εκατ. ευρώ, έναντι 9,6 εκατ. ευρώ πέρσι. Το κύριο ζήτημα παραμένει ο δανεισμός. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της «Τηλέτυπος» ανέρχονται στο εξάμηνο στα 93,7 εκατ. ευρώ, το 38% των οποίων αφορά τον λογαριασμό των προμηθευτών και το 48% τα βραχυπρόθεσμα δάνεια, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δόσεις του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

Πηγή: parapolitika.gr