ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΙΟΣ: Επτά χρόνια από το διαζύγιο- Τι έχουν ακόμα να χωρίσουν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επτά χρόνια συμπληρώνονται από την ανακοίνωση του διαζυγίου που αναστάτωσε την ελληνική showbiz, αυτό της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Αν και η παρουσιάστρια έχει γυρίσει σελίδα στην ζωή της, στο πλευρό του Μάκη Παντζόπουλου, με τον οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη, οι «λογαριασμοί» με τον πρώην σύζυγό της παραμένουν ανοικτοί.

Το διαζύγιο-«βόμβα»

Ήταν 29 Ιανουαρίου του 2010, απόγευμα Παρασκευής, όταν, με μια λιτή ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, η παρουσιάστρια και ο πρώην διευθυντής του ΑΝΤ1 ανακοίνωσαν πως τερματίζουν τον γάμο τους, μετά από εννέα χρόνια και τρία παιδιά. «Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους», ανέφεραν.

Η γνωριμία τους έγινε όταν η Ελένη εργαζόταν στον ANT1, όπου ο Γιάννης ήταν διευθυντής προγράμματος. Ο έρωτας οδήγησε στην εκκλησία, το 2001. Το 2002 απέκτησαν  τον Άγγελο-Ιωάννη, ενώ τρία χρόνια αργότερα ήρθε η Λάουρα και το 2008 η Βαλέρια.

Η παρουσιάστρια ακολούθησε τον τότε σύζυγό της στον Alpha και έμεινε σε αυτόν όταν εκείνος επέστρεψε στον ΑΝΤ1, ενώ τον Ιούλιο του 2007 μετακόμισαν στην εντυπωσιακή πέτρινη βίλα των Μελισσίων που ετοιμαζόταν από το 2005 και στην οποία διαμένει σήμερα η Ελένη.

Ο καβγάς από τον οποίο προέκυψε… ο Μάκης

Το καλοκαίρι του 2009, η παρουσιάστρια επέλεξε για τις διακοπές της τα Άχλα της Άνδρου, μέρος που οι στενοί της φίλοι επέμεναν να επισκεφθεί, χαρακτηρίζοντάς το ως παράδεισο. Εκεί, έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με τον Μάκη Παντζόπουλο, ο οποίος έμελλε να γίνει ο μελλοντικός της σύντροφος

Η Ελένη εντυπωσιάστηκε, όχι μόνο εντυπωσιάστηκε από τη γοητεία του επιχειρηματία και την αυθεντικότητά του, αλλά και τις απόψεις του για τη ζωή. Όταν η παρέα της θέλησε να φύγει για Μύκονο, η Ελένη έμεινε πίσω και η φλόγα του έρωτα έγινε ακόμα πιο δυνατή.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η εκπομπή Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω, αφορμή για να πάει η παρουσιάστρια στα Άχλα στάθηκε ένας καβγάς με τον Γιάννη Λάτσιο! Συγκεκριμένα, είχαν πάει διακοπές στην Μυτιλήνη, όπου καβγάδισαν έντονα και εκείνη έφυγε άρον άρον και πήγε, μαζί με την κουμπάρα της, Τζένη Μπαλατσινού, στην Άνδρο για να ηρεμήσει…

Η δικαστική διαμάχη

Το διαζύγιο της Ελένης και του Γιάννη συνοδεύτηκε από δικαστικές διαμάχες, μία εκ των οποίων παραμένει μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα.

Εκτός από την μεγάλη περιουσία που είχαν να μοιράσουν, «αγκάθι» αποτέλεσε και η διατροφή που θα έπρεπε να δίνει το πρώην τηλεοπτικό στέλεχος.

Σε μία από τις αντιπαραθέσεις τους, ο Γιάννης Λάτσιος, με 48σέλιδη αγωγή, ζητούσε από την πρώην σύζυγό του, Ελένη Μενεγάκη, να του καταβάλει το ποσό των 1.626.438, 90 ευρώ καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το χρονικό διάστημα του γάμου τους τη βοήθησε να ανεβάσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Σε αγωγή-απάντηση που κατέθεσε η παρουσιάστρια, υποστήριζε πως «είναι προφανής η πρόθεσή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα. Όταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο, δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ίδια κάλυπτε τα έξοδα της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων τα δίδακτρα των παιδιών, το κόστος συντήρησής του σπιτιού τους και ταξίδια αναψυχής που απολάμβαναν οικογενειακώς.

Στο μεταξύ, οι δυο τους ερίζουν ακόμα για το σπίτι στα Μελίσσια, το οποίο η παρουσιάστρια προτείνει να το γράψουν στα τρία τους παιδιά, ενώ ο πρώην της ζητά να πουληθεί και να πάρει ο καθένας τα χρήματα που του αναλογούν.

Μετά από έξι ακροαματικές διαδικασίες, στις οποίες οι δυό τους δεν ήταν πάντα παρόντες αλλά εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους τους, τον περασμένο Σεπτέμβριο διατάχθηκε από το δικαστήριο να οριστεί πραγματογνώμονας για να βοηθήσει τους δικαστές στην έκδοση της απόφασης. Ο πραγματογνώμονας θα κάνει αυτοψία στη βίλα και, όταν συντάξει την έκθεσή του, θα οριστεί νέα δικάσιμος, στην οποία οι δυο πλευρές θα κληθούν να καταθέσουν, ώστε να εκδώσει το δικαστήριο την απόφασή του. Από το πόρισμα του ειδικού θα εκτιμηθούν η συνολική αξία του ακινήτου, αλλά και αν μπορεί να διαχωριστεί προκειμένου να ζήσουν και οι δύο εκεί. Εάν αυτό δεν κριθεί δυνατό, θα εκποιηθεί και το τίμημα θα μοιραστεί στα δύο μέρη.

Πηγή: peoplegreece.com