Βασίλης Μαλούχος: Πέθανε από τον καημό της απώλειας των παιδιών του – Η φοβερή τραγωδία που τον χτύπησε μέσα σε 9 χρόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αυτόν τον αβάσταχτο πόνο ζούσε την τελευταία δεκαετία ο ηθοποιός

Η ζωή του σημαδεύτηκε από το θάνατο των δύο γιων του, τους οποίους έχασε με διαφορά 9 χρόνων. Ένα βαρύ φορτίο που με δυσκολία κουβαλούσε στις πλάτες του. Με αυτόν τον αβάσταχτο πόνο ζούσε την τελευταία δεκαετία ο Βασίλης Μαλούχος, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 86 χρόνων.

Ο Βασίλης Μαλούχος ταλαιπωρήθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Γεννήθηκε στη Δημητσάνα Γορτυνίας και ήταν το τέταρτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας. Είχε μία αδελφή και τρεις αδελφούς μεταξύ των οποίων ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος. Όταν ήταν 12 χρόνων έχασε τον πατέρα του που ήταν δικηγόρος, με βίαιο τρόπο. Τον σκότωσαν οι αντάρτες το 1944, λίγες μέρες μετά τη γέννηση του μικρότερου αδελφού του. Η μητέρα του, μόνη πια, πήρε τα παιδιά και έφυγε για την Αθήνα, όπου ζούσε η αδελφή της. Ο αγώνας για την επιβίωση ήταν σκληρός και ο μικρός Βασίλης, μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, αναγκάστηκαν να βγουν στο μεροκάματο πουλώντας τσιγάρα.

Μεγαλώνοντας τον τράβηξε η υποκριτική και σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη ενώ φοίτησε και στο Ωδείο Αθηνών. Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος την πήρε από την Επιτροπή Εξαιρετικών Ταλέντων.

Έπαιξε σε δεκάδες δημοφιλείς ελληνικές ταινίες μεταξύ των οποίων και οι «Η Λίζα και η Άλλη», «Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου», «Η ταξιτζού», «Ο τρελοπενηντάρης», «Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ» και άλλες, ενώ συνεργάστηκε με γνωστούς πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Γιάννης Γκιωνάκης, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου κ.ά.

Παράλληλα είχε δουλέψει και στο θέατρο παίζοντας στο πλευρό σημαντικών ηθοποιών όπως ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ενώ είχε συμμετάσχει και σε αρκετές βιντεοταινίες που προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

Τα χτυπήματα της μοίρας

Ο Βασίλης Μαλούχος έκανε δύο γάμους στη ζωή του. Από τον πρώτο απέκτησε μία κόρη και από το δεύτερο δύο γιους. Το πρώτο σκληρό χτύπημα της μοίρας ήρθε το 2000 όταν ο γιος του Μάριος έφυγε από τη ζωή εξαιτίας της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά, έναν εθισμό από τον οποίο ο πατέρας του πάλευε να τον απομακρύνει. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε!

Εννέα χρόνια αργότερα, η μοίρα τον χτύπησε για δεύτερη φορά. Ο δεύτερος γιος του, ο Θοδωρής, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ένα βράδυ που επέστρεφε από διασκέδαση, το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από ένα ταξί,

στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας. Τα τραύματά του ήταν βαριά, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και η οικογένειά του βυθίστηκε ξανά στο πένθος. «Δεν ξέρω πώς ζω. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: “Γιατί όλα αυτά σε εμένα;”» είχε δηλώσει ο ηθοποιός. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε επιβαρυνθεί καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον είχε καταβάλει. Είχε πλέον κουραστεί να παλεύει...

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η κόρη του Ζωή «Αντίο γλυκέ μου πατερούλη… Εις το επανιδείν αν και θα τα λέμε, πλέον μέσα από τις φωτογραφίες σου, κάθε μέρα και θα γελάμε και θα σχολιάζουμε όπως κάναμε τόσα χρόνια… Πήγαινε να ξεκουραστείς τώρα και να συναντήσεις επιτέλους και τα αδέρφια μου που σε περιμένουν και αυτά τόσα χρόνια εκεί ψηλά στον ουρανό… Μην ανησυχείς για μένα… Θα κάνω όσα πράγματα λέγαμε να κάνω και λόγω του κόβιντ, δεν πρόλαβα να κάνω… Εις το επανιδείν λοιπόν μέχρι να έρθω και εγώ, να ζήσουμε κατά κάποιο τρόπο σαν οικογένεια πάλι, εκεί ψηλά στον ουρανό… Θα σε ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!», έγραψε στην επίσημη σελίδα του Facebook.

Το θάνατό του ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση στο Facebook. «Μόλις τελείωσε η πρώτη μέρα των εκλογών μας με λύπη πληροφορήθηκα ότι ένας άξιος, τίμιος, ακούραστος εργάτης του θεάτρου και ταλαιπωρημένος στην ζωή που πρόσφατα είχε επανεγγραφή στο ΤΑΣΕΗ μας με σκοπό να τον βοηθήσουμε έφυγε από τη ζωή. Άφησε το στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο του 60 με τους αμέτρητους χαρακτηριστικούς του ρόλους. Καλό ταξίδι Βασίλη μου!», έγραψε.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 17 Ιουνίου 2022