ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: Τι απαντά για το μηδενικό Πόθεν Έσχες;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης, απάντησε σχετικά με το σάλο που έχει προκληθεί με το μηδενικό του πόθεν έσχες, καθώς και με την εταιρεία που έχει ο ίδιος στην Αγγλία.

“Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία 4 χρόνια, μέχρι το 2018, δούλευα στην Αγγλία. Το 2019 ήρθα στην Ελλάδα” ανέφερε ο Αλέξης Γεωργούλης και συνέχισε “Από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μία εταιρεία η οποία μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα στην Αγγλία”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνησε πως στην Αγγλία και στην Αμερική είναι με το αντίστοιχο ΙΚΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει πληρώσει φόρους στην Αγγλία γιατί η δουλειά γινόταν στην Αγγλία και η εταιρεία ήταν εκεί. “Σε pounds πληρώθηκα”, συμπλήρωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

“Υπάρχει η πεποίθηση ότι όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφεύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Ούτως ή άλλως δεν θα είχα κανένα όφελος να πληρωνω φόρους στην Αγγλία, δεν έχει μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα”, υποστήριξε ο Αλέξης Γεωργούλης.

“Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε περισσότερο είναι το ηθικό. Αν είναι ηθικό να πληρώνεις φόρους σε άλλη χώρα”, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας “Αν ζεις σε άλλη χώρα, ηθικό είναι να πληρώνεις σε άλλη χώρα τους φόρους”.

Από τη στιγμή που ζούσα και δούλευα στην άλλη χώρα, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για να με πολεμάνε, οπότε είναι θέμα τρολαρίσματος, κατέληξε ο Αλέξης Γεωργούλης.