ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυτός ο ηθοποιός είχε αρνηθεί το ρόλο του «Κωνσταντίνου Μαρκορά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Γνωστός ηθοποιός είχε αρνηθεί το ρόλο του «Κωνσταντίνου Μαρκορά»

- Δείτε το λόγο 

Αν υπάρχουν κωμικές σειρές της δεκαετίες του '90 που σημάδεψαν την ελληνική τηλεόραση, μία από αυτές είναι αναμφισβήτητα οι "Δύο Ξένοι". Η ερωτική κομεντί των Ρήγα - Αποστόλου ήρθε να δώσει άλλον αέρα στην ελληνική μυθοπλασία, εισάγοντας πολλές καινοτομίες, τόσο στον τρόπο που γινόταν το μοντάζ της σειράς, όσο και στον τρόπο που εκτυλισσόταν το σενάριο.

Ατακαρόδικοι διάλογοι, αστραπιαία σεκάνς, πολιτικές και κοινωνικές αναφορές και τεράστια δόση χιούμορ έδωσαν στη σειρά θρυλικές διαστάσεις.

O Γρηγόρης Βαλτινός αποκάλυψε για πρώτη φορά για ποιον λόγο είχε απορρίψει το ρόλο του «Κωνσταντίνου Μαρκορά» τον ρόλο που ενσάρκωσε υπέροχα ο μοναδικός Νίκος Σεργιανόπουλος στην σειρά «Δύο Ξένοι».

Ο Μαρκοράς λοιπόν ως ρόλος είχε προταθεί αρχικά στον Γρηγόρη Βαλτινό.

“Όχι, δεν μετάνιωσα που δεν αποδέχτηκα το ρόλο. Ίσως είναι ένα είδος σίριαλ, το οποίο δεν μου πάει πάρα πολύ, δηλαδή θα ήθελα κάτι πιο ήπιο, από πλευράς κωμωδίας, κάποια κομεντί ας πούμε. Όχι τόσο εκκωφαντικά αστείο. Μπορεί να το μετανιώσεις που δεν μπόρεσες να το κάνεις, αλλά αν το κρίνεις και το συγκρίνεις με τις συνθήκες τις εποχής, το ότι δεν μπορούσα να το κάνω, δεν το μετανιώνεις. Λες “έτσι έπρεπε να γίνει”. Έπειτα, πιστεύω πως ότι είναι να γίνει, γίνεται”.