ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ: Οι τροφές που σας ανακουφίζουν από τον πόνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πόνος των αρθρώσεων μπορεί να είναι καταστροφικός για την καθημερινότητα ειδικότερα αν είναι έντονος. Παρακάτω θα δούμε ορισμένα φαγητά που μπορεί να βοηθήσουν και να σας απαλύνουν τον πόνο.

Φρούτα

Είναι κοινώς γνωστό ότι τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και άλλα συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας.

Σταφύλια:

Εκτός από τη γεύση τους, τα σταφύλια, λόγω μιας σύνθεσης φυτών που περιέχουν, η οποία ονομάζεται προανθοκυανιδίνη, μειώνουν τη φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις.

Εσπεριδοειδή:

Είναι γνωστό ότι το σώμα μας χρειάζεται τη βιταμίνη C, ειδικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα άλλα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Κεράσια:

Τα κεράσια, και ιδιαίτερα ο μη ζαχαρούχος χυμός κερασιού, έχουν αποδειχθεί ότι έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

 Λαχανικά

Σπανάκι:

Μία από τις ενώσεις των αντιοξειδωτικών που περιέχει είναι η καμφερόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή,

Μπρόκολο:

Το μπρόκολο περιέχει σουλφαραφάνη που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις

Σόγια:

Η σόγια είναι επίσης ωφέλιμη. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, και περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στον φλεγμονώδη πόνο.

Κόκκινα φασόλια:

Τα κόκκινα φασόλια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης C-reactive.

Μπαχαρικά

Κρόκος ή κουρκούμη:

Αυτά λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη εσωτερικά και βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων αρθρίτιδας.

Τζίντζερ:

Μια μελέτη των επιπτώσεων του τζίντζερ σε άτομα που εμφάνισαν σοβαρό πόνο στην άρθρωση του γονάτου έδειξε ότι μετά από τη χρήση του για λίγο χρονικό διάστημα, το 63% των ασθενών ανέφερε μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο.

Πράσινο τσάι:

Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται πολυφαινολική, η οποία είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο.

 Άλλες τροφές

Πόνος στις αρθρώσεις

Ψάρια και ιχθυέλαια:

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τη φλεγμονή και μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Καρύδια, φιστίκια και αμύγδαλα:

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι θρεπτικοί, αλλά τα καρύδια, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, βιταμίνης Ε, πρωτεΐνης και άλφα-λινολενικού που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.