Η Μαρία Εκμεκτσίογλου πάει για «Όσκαρ»! (Photos)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το βιβλίο της αγαπημένης σεφ, Μαρίας Εκμετσίογλου με τίτλο «Ερωτικά μπαχαρικά της πολιτικής κουζίνας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, διακρίθηκε ανάμεσα σε 225 στα βραβεία Gourmand ως το καλύτερο στην κατηγορία «Television Chef Book in Europe».

Το συγγραφικό πρότζεκτ της Μαρίας, η οποία μαγειρεύει φέτος στην εκπομπή του Οpen «Ευτυχείτε», θα διαγωνιστεί μεταξύ άλλων βιβλίων της ίδιας κατηγορίας για την αντίστοιχη διάκριση των καλύτερων του κόσμου για το 2020.

«Ναι το όνειρο μου ήταν πάντα να μαγειρεύω και να ταξιδεύω στον κόσμο και να γράφω αυτά που βλέπω. Τα πέτυχα όπως βλέπεις όλα. Δεν σταματώ ποτέ να ονειρεύομαι όμως. Δεν σημαίνει πως επειδή έκανα τηλεόραση και πέτυχα θα σταματήσω. Τώρα ονειρεύομαι ένα άλλο μαγαζί με ένα άλλο κόνσεπτ.

Ανανεώνομαι συνεχεία και πηγή έμπνευσης για μένα είναι τα παιδιά μου που συνεχεία μου δίνουν ιδέες. Θέλω να δείξω σε όλες τις χώρες του κόσμου την παράδοση μας. Αυτό που έχουμε σαν χώρα μας κρατάει ζωντανούς», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η γνωστή σεφ.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία Gourmand θεωρούνται τα «Όσκαρ» του κόσμου της γεύσης και του κρασιού.

Όπως αναφέρει η Espresso δημιουργήθηκαν το 1996 στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης για να επιβραβεύουν «όσους μαγειρεύουν και πίνουν μέσα από τις λέξεις» και κάνουν γνωστά στον κόσμο τα βιβλία μαγειρικής.

Πηγή: www.gossip-tv.gr