Ζέτα Μακρυπούλια: “Πήγαν να με θάψουν ζωντανή”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πλευρό ενός άντρα είδε η παρουσιάστρια και ηθοποιός τη ζωή της να μετατρέπεται σε σωστό βασανιστήριο μην μπορώντας να αντιδράσει.

Στον έρωτα δηλώνει πως δεν κάνει ακρότητες, όμως υπήρξε στη ζωή της ένας άντρα που εξαιτίας του καθημερινά ξεσπούσε σε κλάματα. Ράκος είχε γίνει η Ζέτα Μακρυπούλια που μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσει, το μόνο που έκανε ήταν να ανέχεται την άθλια συμπεριφορά του. Όσο και αν έπρεπε να υποκρίνεται πως μαζί του ήταν ευτυχισμένη, η κοινή τους συνύπαρξη είχε μετατραπεί σε βασανιστήριο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει μαύρες σκέψεις...

Η εμπειρία της με αυτό τον άντρα ήταν τραυματική και όσα ζούσε εκείνο το διάστημα την έκαναν, όπως παραδέχεται, να έχει ψυχολογικές μεταπτώσεις, καταπιέζοντας διαρκώς τον εαυτό της. "Έχω δουλέψει με ανθρώπους που μου έχουν συμπεριφερθεί άσχημα, προσβλητικά, κι εγώ ήμουν μικρή, δεν έλεγα τίποτα και όλα τα ανεχόμουν". Ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει τα υποτιμητικά σχόλια και την επιθετική συμπεριφορά που είχε ένας συνάδελφός απέναντί της, αφού θέλοντας να υπάρχει καλλιτεχνικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο παρά να τον υπομένει. Η συνεργασία που είχαν οι δυο τους στο παρελθόν για τις ανάγκες ενός σίριαλ, έκαναν τη Ζέτα να ζει έναν εφιάλτη δίχως τέλος.

«Θέλω να πεθάνω»
Ο άνθρωπος αυτός βλέποντας τη Ζέτα στην αρχή την καριέρας της όχι μόνο δεν τη στήριξε, αλλά έκανε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του προκειμένου να εξαφανίσει το χαμόγελο από το πρόσωπό της. Οι μνήμες από αυτή τους τη συνεργασία μέχρι σήμερα στοιχειώνουν τη Μακρυπούλια, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που μετά το τέλος του γυρίσματος, επέστρεφε σπίτι, έτρεχε στο δωμάτιό της και έκλαιγε με λυγμούς. "Είχα φτάσει στο όριό μου. Έλεγα πως δεν αντέχω να δουλεύω ατελείωτα 12ωρα με έναν άνθρωπο που έβλεπα ότι δεν ήθελε να δουλέψουμε μαζί", εξομολογείται.

Βλέποντας πως η ψυχή της υφίσταται έναν καθημερινό βιασμό, παρότι η δουλειά αυτή θα έθετε γερές βάσεις στην υποκριτική της υπόσταση, προσευχόταν γρήγορα να ολοκληρωθεί. Αν και φημίζεται για τον επαγγελματισμό και την πειθαρχία της, αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ζήτησε να διακόψει συνεργασία της. «Έφτασα στο σημείο να πω στον παραγωγό "μπορείτε σας παρακαλώ να κάνετε κάτι και να πεθάνει η ηρωίδα που υποδύομαι;"», παραδέχεται. Χάρη στις συμβουλές της μητέρας της Κικής όμως, έσφιξε τα δόντια έκανε υπομονή και στο τέλος δικαιώθηκε. Η σημερινή της σταδιοδρομία -ειδικά η ερμηνεία της στη φετινή παράσταση "Ήρθες και θα μείνεις"- θεωρεί πως είναι η καλύτερη απάντηση στον συγκεκριμένο άντρα που την αμφισβήτησε μετατρέποντας τη ζωή της για αρκετό καιρό σε σωστή κόλαση.

«Πήγαν να με τελειώσουν»
Σήμερα απολαμβάνει τη δόξα και τη φήμη που με κόπο κατάφερε να αποκτήσει, όμως στο παρελθόν το ένα "χαστούκι" διαδεχόταν το άλλο. Ακόμα υποφέρει η Ζέτα από τα πισώπλατα μαχαιρώματα που δεχόταν, όταν μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων του θεάτρου αμφισβητούσε έντονα το υποκριτικό της ταλέντο. "Πέρασε μια πολύ μεγάλη περίοδος προκατάληψης για μένα ως προς το τι δουλειά έχω σε αυτόν το χώρο", αναφέρει χαρακτηριστικά η 36χρονη ηθοποιός. Εκείνη η περίοδος ήταν αναμφίβολα η χειρότερη της ζωής της, μιας που έβλεπε το όνειρό της να απομακρύνεται απλά και μόνο επειδή δεν της δινόταν η ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει.

Η απελπισία είχε αρχίσει να την πνίγει, με αποτέλεσμα να βαδίζει με γοργό βήμα προς την κατάθλιψη. "Είχα απελπιστεί, έλεγα ότι δεν θα κάνω ποτέ τίποτα. Αλλά δεν έκανα και κάτι γι' αυτό, παρά μόνο να κλείνομαι στον εαυτό μου και να στεναχωριέμαι", αναφέρει χαρακτηριστικά. Θεωρεί πως η επίθεση που δεχόταν τότε ήταν στοχευμένη αφού από τη μια πάλευε με νύχια και με δόντια να αποχωριστεί την ταμπέλα του μοντέλου-wannabe ηθοποιός και από την άλλη δεν γινόταν αποδεκτή ούτε από το χώρο της μόδας. Η απόρριψη και τα "όχι" που άκουγε είχαν πια γίνει μέρος της καθημερινότητας της, και το μόνο που ήλπιζε ήταν όλο αυτό σύντομα να ανατραπεί. "Πήγαινα σε ατελείωτα κάστινγκ και δεν με έπαιρναν! Ξέρεις πόσες επιδείξεις μόδας έχω κάνει; Τρεις! Και κάτι λίγες φωτογραφίσεις. Για παράδειγμα, η Βίκυ Καγιά, με την οποία είχαμε ξεκινήσει μαζί, δούλευε ασταμάτητα! Αν κάποιος γνωρίζει τι θα πει μοντέλο και έβλεπε εμένα και τις δουλειές που έκανα, θα γελούσε", τονίζει. Αν και η πληγή της πλέον έχει κλείσει, κάθε φορά που τη σκαλίζει δεν παύει να την πονάει. Το μόνο ωστόσο που συμβουλεύει κάθε κορίτσι που έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι να μην το βάζει ποτέ κάτω.

Πηγή: athensmagazine