Τραγικό δυστύχημα: Νεκρός αξιωματικός σε άσκηση της ΕΦ στην Κύπρο – Τι συνέβη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τραγικό θάνατο βρήκε αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στα πλαίσια άσκησης της Εθνική Φρουράς που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιζόταν μέχρι αύριο Τετάρτη, με αντικείμενο «στρατιωτική έρευνα σε υψόμετρο», ο 32χρονος αξιωματικός Ξάνθος Κυριάκου από τη Λεμεσό, στην προσπάθειά του να εκτελέσει καταρρίχηση με σχοινί, κατέπεσε σε χαράδρα περίπου 40 μέτρων.

Στόχος ήταν να κατέβει ως πρώτος από τη σειρά του από το ύψος του δρόμου και θα κατέληγε πάνω σε μεταλλική πλατφόρμα.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το σχοινί κόπηκε με αποτέλεσμα τη θανάσιμη πτώση του αξιωματικού.

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται, είναι κατά πόσο το σχοινί κόπηκε από την τριβή στους βράχους στη διάρκεια των καταρριχήσεων που είχαν προηγηθεί.

Για το τραγικό περιστατικό διενεργούνται έρευνες, τόσο από το ΓΕΕΦ όσο και από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Λεύτερης Κυριάκου, ανέφερε πως το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 8:30 το πρωί σήμερα. «Με τη χρήση σχοινιού προσπαθούσε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα όπου γίνεται κατάβαση σε γκρεμό. Και κατά την προσπάθεια του να καταρριχηθεί στην πλατφόρμα κόπηκε το σχοινί που κρατούσε με αποτέλεσμα να πέσε στον γκρεμό. Έχουν παραληφθεί τεκμήρια όπως και θα γίνουν εξετάσεις».

Το σχοινί είχε παραληφθεί για επιστημονικές εξετάσεις ενώ έχουν ληφθεί και καταθέσεις από πρόσωπα που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού ατυχήματος.

Στον χώρο όπου σημειώθηκε τραγικό περιστατικό βρέθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Προηγουμένως είχαν διενεργήσει επιθεώρηση επί της σορού του άτυχου αξιωματικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Ξάνθος Κυριάκου ήταν νυμφευμένος, αλλά δεν είχε παιδιά.

Λακωνική δήλωση του Υπουργού Άμυνας

«Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για την Εθνική Φρουρά», δήλωσε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος όπως είπε έχει δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα για αυτό το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια του 33χρονου αξιωματικού και τόνισε ότι η Αστυνομία διεξάγει θανατική ανάκριση.

Πηγή: pentapostagma