Αυτός είναι ο Κύπριος που μπήκε στην λίστα με τους καλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου (photo)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Άλεξ Λοΐζου είναι ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει να μπει στη λίστα του τομέα αναλωσίμων τεχνολογίας (consumer tech).

Ο Άλεξ, είναι συνιδρυτής και Chief Technical Officer της εταιρείας Trouva.

Κάθε ένα από τα άτομα που πέτυχαν να μπουν σε αυτή τη λίστα αξιολογήθηκε ξεχωριστά από επιτροπή ειδικών στα εκάστοτε πεδία.

Ο Άλεξ Λοΐζου και η ομάδα του ξεκίνησαν την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, Streethub, στο Λονδίνο το 2012. Σκοπός τους ήταν αρχικά να βοηθήσουν ανεξάρτητες εταιρείες λιανεμπορίου να βρουν online αγοραστές και να τους οδηγούν στα φυσικά τους καταστήματα. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό κατάστημα, Trouva εστιάζει περισσότερο στο απευθείας ηλεκτρονικό εμπόριο, πωλώντας επιλεγμένα είδη από ανεξάρτητες boutique μόνο για το Ηνωμένο Βασίλείο (προς το παρόν) μέσω του δικτυακού τόπου https://www.trouva.com.

Μέχρι σήμερα η εταιρία του Άλεξ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει $3.8 εκατ. από τις Octopus Ventures, Index Ventures, PlayFair Capital και άλλους επενδυτές. Ο Alex είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και του London School of Economics.

Κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes προτείνει υποψηφιότητες νεαρών επιχειρηματιών από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς ως τα πιο λαμπρά νεαρά αστέρια και μελλοντικούς ηγέτες της επιχειρηματικότητας.

Δείτε τον Άλεξ Λοΐζου:

kipriosepixirmatias

Πηγή: newsbomb.com.cy

br