Συναγερμός για τζιχαντιστές στην Κύπρο – Τα ευρήματα που “τρομάζουν” τις αρχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπόθεση με άρωμα ισλαμικής τρομοκρατίας διερευνά η αστυνομία Κύπρου, κατόπιν της σύλληψης δύο προσώπων που κατάγονται από την εμπόλεμη Συρία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σειρά παράνομων αντικειμένων.

Ήδη διερευνάται τυχόν διασύνδεσή τους με κύκλους ακραίων ισλαμιστών, καθώς φωτογραφικό υλικό που απέσπασαν οι αρχές φαίνονται να κρατούν συγκεκριμένου τύπο οπλισμό.

Ηδη στην Λευκωσία οι δύο συλληφθέντες έχουν οδηγήθει στο δικαστήριο.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Η αρχική πληροφορία αφορούσε σε διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ωστόσο τα διάφορα ευρήματα έχουν εγείρει υποψίες στις αρχές ότι πιθανόν να εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω της προμήθειας πλαστών εγγράφων, με κύκλους ακραίων ισλαμιστών.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν, μετά από έρευνες σε υποστατικά, μεταξύ άλλων πλαστά έγγραφα, ομοίωμα πιστολιού, 14 κινητά και 4 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές. Παράλληλα οι καταγγελίες κάνουν λόγο για διακίνηση πλαστών διαβατηρίων.

Ωστόσο, πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι δύο είναι καταζητούμενοι από την Interpol δεν επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος ήταν αρκετά φειδωλός και επιφυλακτικός στις δηλώσεις του.

Σε κάθε περίπτωση μετά και από την παραδοχή του επικεφαλής της ΚΥΠ για τα διπλοκάμπινα που είχαν διακινηθεί από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, προς τα κατεχόμενα και από εκεί προς τις τάξεις του 'Ισλαμικού Κράτους' σε Συρία και Ιράκ, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ελέγχοντας και αξιολογώντας την κάθε πληροφορία.

Πηγή: newsit.com.cy