Το ηχηρό «όχι» της Κύπρου ξεγύμνωσε τους Έλληνες πολιτικούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η απόρριψη του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων από την κυπριακή Βουλή απέδειξε την ανικανότητα και την υποτέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων-Αποθέωση των Κυπρίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μαθήματα για το τι σημαίνει προάσπιση των εθνικών συμφερόντων παρέδωσε το βράδυ της Τρίτης η κυπριακή Βουλή.

Παρά τις διεθνείς απειλές και τις Κασσάνδρες που μιλούν για τρομακτικές συνέπειες, οι Κύπριοι πολιτικοί όρθωσαν το ανάστημα τους και φώναξαν ένα βροντερό «ΟΧΙ» στις ξένες επιβουλές.

Σύσσωμη η κυπριακή πολιτική ηγεσία αντιτάχθηκε στα σχέδια επιβολής μιας νέας μορφής αποικιοκρατίας και έστειλε «αδιάβαστους» τους δήθεν εταίρους μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καταντήσει να πνίγει τα ίδια της τα «παιδιά».

Το ηχηρό «ΟΧΙ» προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την ικανοποίηση των Κυπρίων, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς.

Ταυτόχρονα, όμως λειτούργησε και σαν τονωτικό του πατριωτισμού των απανταχού Ελλήνων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια νιώθουν ταπεινωμένοι τόσο από το διεθνή διασυρμό της χώρας, αλλά κυρίως από την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών που οδήγησε στην υποδούλωση της Ελλάδας. Τα σχόλια που έχουν κατακλύσει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά του κλίματος.

Οι Έλληνες είδαν την κυπριακή απόφαση σαν μία ελάχιστη έστω, αλλά εξαιρετικά βροντερή, αντίδραση στα όσα έχουν υποστεί από την ώρα που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο.

Μια αντίδραση στα όσα καταλογίζονται στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν τη «νύφη» για την κρίση που κάποιοι άλλοι δημιούργησαν.

Μια αντίδραση για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, για τους χιλιάδες άστεγους, για παιδάκια που λιποθυμάνε από την ασιτία, για τους αρρώστους που πεθαίνουν επειδή δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Η Κύπρος απόψε σήκωσε στους ώμους της ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα απέδειξε το πόσο «μικροί» είναι οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι όχι μόνο δεν τόλμησαν να αρνηθούν τις ξένες επιταγές, όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντα, ως άλλωστε όφειλαν, αλλά αντίθετα έδωσαν παραπάνω από όσα τους ζητούνταν, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε γιατί δυστυχώς εκτελούσαν εντολές...

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλειώδης απόρριψη της απόφασης του Eurogroup στην Κύπρο

Πανηγυρισμοί στην Κύπρο για το ιστορικό «ΟΧΙ»

«Φωτιά» πήρε το Twitter μετά το ιστορικό ΟΧΙ της Κύπρου