Αναστασία Ισαάκ: “Δεν ξεχνώ Πατέρα” (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παραλίμνι: Πέρασαν 18 χρόνια από τον μαύρο Αύγουστο, που ο Τάσος Ισαάκ πρώτα έπεφτε αιμόφυρτος από τα χτυπήματα των Γκρίζων Λύκων και λίγες μέρες μετά ο Σολωμός Σολωμού κρεμόταν από τον ιστό καθώς δεχόταν τα πυρά των κατακτητών.

Ο λαός έδωσε βροντερά το «παρών» στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των δύο ηρώων από το Παραλίμνι και έδωσε το πιο ζεστό του χειροκρότημα στην κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, η οποία γεννήθηκε λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του πατέρα της και φέτος έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Ήτανε 11 Αυγούστου 1996 όταν το Παραλίμνι βυθίστηκε σε βαθύ πένθος από την άγρια δολοφονία του νεαρού Τάσου και δύο μέρες αργότερα από αυτή του Σολωμού Σολωμού. Σήμερα, το ηρωοτόκο Παραλίμνι μαζί με χιλιάδες νέους και ανθρώπους από κάθε γωνιά της Κύπρου, μαυροφορεμένο, μα και περήφανο για την ιστορία του, τίμησε τη θυσία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων για τη θυσία των δύο ηρώων.

Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, και το ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα του λαού στην Αναστασία Τάσου Ισαάκ.Την κόρη του ήρωα, που σήμερα, στα 18 της χρόνια, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του πατέρα της. Και ο κόσμος της έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το ζεστό του χειροκρότημα… Ήθελε μόλις ενηλικιωθεί να στείλει το δικό της μήνυμα… “Δεν ξεχνώ πατέρα….” σε ολόκληρο τον ελληνισμό..

Νωρίτερα, δυο περίπου χιλιάδες μοτοσυκλετιστές, οδηγοί και συνεπιβάτες, που επέβαιναν σε χίλιες μοτοσυκλέτες, κατέφθασαν μετά από πορεία που άρχισε την περασμένη Παρασκευή το πρωί στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, καταχειροκροτούμενοι από εκατοντάδες πολίτες που ήδη βρίσκονταν εκεί για το μνημόσυνο. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στο μνημόσυνο των δυο ηρωομαρτύρων ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Πηγή: socialistas.com