Βιαστής συγκρατουμένου του και δολοφόνος ο δραπέτης της Τύρινθας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοκάρει ο βίος του 29χρονου δραπέτη των αγροτικών φυλάκων Τίρυνθας που συνελήφθη στην Πάτρα μαζί με έναν συνεργό του ηλικίας μόλις 14 χρόνων, όταν διέρρηξαν την πόρτα του διαμερίσματος πρώτου ορόφου ενός 77χρονου στο Μπεγουλάκι Πατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Ο δραπέτης, που αντιστάθηκε στους αστυνομικούς χτυπώντας τους με κλωτσιές και στη συνέχεια δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, αναζητούνταν από τις 17 Μαρτίου 2012. 

Τους τελευταίους πέντε μήνες είχε διαπράξει 28 διαρρήξεις στην Πάτρα, από τις οποίες δέκα στην Εγλυκάδα, πέντε στο κέντρο της πόλης, από τρεις στην Αρόη και το Γηροκομείο, από δυο στα Σύνορα και την Περιβόλα και από μια στα Ταμπάχανα, το Μπεγουλάκι και τα Εβραιομνήματα. Η συνολική λεία του έφτασε τα 165.350 ευρώ.

Ο 29χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών για ανθρωποκτονία, βιασμό και παράνομη βία. Το 2002 είχε σκοτώσει τον ένοικο ενός σπιτιού στην Περιβόλα Πατρών κατά την διάρκεια ληστείας, χτυπώντας τον στο λαιμό με ένα κατσαβίδι. Το 2004, ενώ ήταν ήδη κρατούμενος στις φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, μαζί με έναν ακόμη συγκρατούμενό του είχαν βιάσει έναν άλλο κρατούμενο. 

Ο δραπέτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη για απόπειρα κλοπής, αντίσταση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και διάπραξη σωματικών βλαβών και ανακρίνεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.