Έρχονται τα πάνω-κάτω: Ποια σχολεία κλείνουν, ανοίγουν και συγχωνεύονται!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έτοιμο να υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τα πάνω κάτω έρχονται στις σχολικές μονάδες της χώρας με δεκάδες σχολεία να συγχωνεύονται μεταξύ τους περίπου πενήντα μονάδες να κλείνουν, αλλά και νέες μονάδες να έρχονται να αντικαταστήσουν παλιές.

Τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα σχολεία - δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια - στα οποία επέρχονται αλλαγές από τον επόμενο Σεπτέμβριο παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους «Τα Νέα».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι περισσότερες αλλαγές θα γίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με έξι νέα δημοτικά και 11 νέα νηπιαγωγεία, αλλά και λουκέτα σε 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία.

Ταυτόχρονα σε 103 δημοτικά και 67 νηπιαγωγεία θα αυξηθούν οι τάξεις, ενώ σε 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία οι τάξεις θα μειωθούν.

Οι συφχωνεύσεις αναμένεται να φτάσουν τις 64 στα δημοτικά και τις 37 στα νηπιαγωγεία.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται ένα γυμνάσιο, δύο γενικά λύκεια, 14 ΕΠΑΛ, έξι τάξεις λυκείων και ένα εργαστηριακό κέντρο ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο, ένα εργαστηριακό κέντρο και 3 ΕΠΑΛ και συγχωνεύονται 8 γυμνάσια και 6 ΕΠΑΛ.






ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.