Το Άγιο Ορος εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από χθες το απόγευμα άρχισαν να συρρέουν στην Αθωνική Πολιτεία εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στις εορτάζουσες Ιερές Μονές , για να συνεορτάσουν με τους Αγιορείτες πατέρες την Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού και να προσευχηθούθν στη χάρη της Παναγίας που ειδικά αυτή αυτές τις δυο μέρες είναι έντονη, όπως λένε γέροντες του Αγίου Ορους.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, κ. Μακάριου, τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Πανήγυρι εκτός από το Βατοπαίδι πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου χοροσταστάτησε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ελασσόνος,κ. Βασίλειος αλλά και στη Ρουμανική Σκήτη του Αγ. Δημητρίου ή του Λάκκου της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου που προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Δράμας,κ.Παύλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ''Αγιορείτικου Βήματος''.

Αγιορείτες από γειτονικές Μονές και κελιά και εκατοντάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά της γης κατέκλυσαν τα εορτάζοντα μοναστήρια και την Ιερά Σκητή.

Χθες το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία σε όλες τις Μονές του Αθωνα που ξεκίνησε στις οκτώ, κοσμική ώρα, και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.




ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ