«Νέα κινητικότητα» για 6.000 υπαλλήλους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις έρχεται η «νέα κινητικότητα» η οποία θα συνδέεται με υποχρεωτικές ή εθελοντικές μετατάξεις.

Σύμφωνα με τη τελευταία συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα η κινητικότητα θα αφορά 6.000 υπαλλήλους και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» προχωρούν επίσης 2.000 νέες απολύσεις (έως το α' τρίμηνο του 2015), οι οποίες θα προέρχονται από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους και από τους ελέγχους μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. 

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται ως «ενδεικτικοί» στο κείμενο της νέας συμφωνίας με την τρόικα όσον αφορά στον τομέα των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο. Ωστόσο, πάντα οι διατυπώσεις επί των κειμένων έχουν σημασία.

Όλα αυτά, προστίθενται στον κύκλο της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που κλείνει το επόμενο χρονικό διάστημα και των 15.000 απολύσεων (περιλαμβανομένων των 4.000 που έγιναν το περασμένο χρόνο) εντός του τρέχοντος έτους που αποτελούν ήδη μνημονιακές δεσμεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο πολυνομοσχέδιο περιελήφθη διάταξη με την οποία ορίζεται ότι υπάλληλοι που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής μετάταξης, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για εκούσια μετάταξή τους και παραμένουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τη λήξη του καθεστώτος.