ELPEDISON: Η απάντηση της εταιρίας στο δημοσίευμα του Piraeuspress.gr για τους ισολογισμούς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Νομικού Συμβούλου της εταιρίας Elpedison, λάβαμε (2 σχεδόν μέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία) την επίσημη απάντηση της εταιρίας, σχετικά με το ρεπορτάζ του piraeuspress.gr, για τη μη ανάρτηση των ισολογισμών (από το 2014 και μετά) στο επίσημο σάιτ της εταιρίας.

Οφείλουμε, πριν παραθέσουμε την αυτούσια επιστολή του νομικού συμβούλου της εταιρίας, να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Ουδέποτε αναφερθήκαμε στο κύρος και την αξιοπιστία της εταιρίας, παρά μόνο σε φήμες που προκλήθηκαν στην αγορά, από το γεγονός ότι ο απλός πελάτης δεν μπορούσε να εντοπίσει τους ισολογισμούς της εταιρίας στην αντίστοιχη κατηγορία του σάιτ "Οικονομικά Στοιχεία", όπου και αναρτώνταν οι ισολογισμοί μέχρι και το 2013.
  1. Το άρθρο αφορούσε στο γεγονός ότι στην Κατηγορία "Οικονομικά Στοιχεία", υπήρχαν ισολογισμοί μόνο μέχρι το έτος 2013, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το ρεπορτάζ μας.
  1. Η πιθανή χρήση υπερβολικών εκφράσεων στη διατύπωση του ρεπορτάζ, δεν είχε στόχο σε καμία περίπτωση να πλήξει το κύρος της εταιρίας.
  1. Στην γραπτή επικοινωνία μας με εκπρόσωπο της εταιρείας, μας απεστάλη ως απάντηση λινκ το οποίο δε δούλευε! Κάτι που διευκρινίσαμε αμέσως. Την επίσημη απάντηση της εταιρίας τη λάβαμε δυο σχεδόν μέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία.

(Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε ότι πιθανές αλλαγές στο σάιτ εντοπίζονται από τα αντίστοιχα ίχνη και είναι εύλογο να θεωρήσουμε ότι έγιναν μετά την ανάδειξη του θέματος από το piraeuspress.gr).

Όπως και να έχει, η παρέμβασή μας χρησίμευσε στην εταιρία καθώς επιδιορθώθηκαν όλα τα τεχνικά σφάλματα του σάιτ (μόνιμα ή προσωρινά).

  1. Σε καμία περίπτωση δεν αφήσαμε να υπονοηθεί ότι η Εταιρία δε δημοσιεύει κανονικά τους ισολογισμούς της ως οφείλει εκ του νόμου.

Τονίσαμε μόνο ότι μας έκανε εντύπωση το γεγονός, ότι στην Κατηγορία "Οικονομικά Στοιχεία", δεν υπήρχαν οι ισολογισμοί από το 2014 και έπειτα.

  1. Προφανώς η περιγραφή του ρεπορτάζ είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τα λεγόμενά μας και κανένας δόλος δε δύναται να εννοηθεί ή υπονοηθεί εκ μέρους του site μας.
  1. Στην τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία, μας επισημάνθηκε ότι θα σταλεί η απάντηση αλλά και οι υποδείξεις των "υπερβολικών" εκφράσεων που υποτίθεται ότι προκαλούν βλάβη στην εταιρία, προκειμένου να αλλαχθούν άμεσα, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή.

Αυτό δεν έγινε ποτέ, και με την απάντηση της εταιρίας, λάβαμε την απαίτηση της εταιρίας να "κατέβει" το ρεπορτάζ του pirauespress.gr.

  1. Η δεοντολογία, στην οποία αναφέρεται η απάντηση της εταιρίας, δε συνάδει με "τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις" και παζάρια του ρεπορτάζ!

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται και έπειτα λαμβάνεται η άποψη της Χ εταιρίας.

Τουλάχιστον εμείς έτσι εκλαμβάνουμε την έννοια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

  1. Δεσμευόμαστε στο αναγνωστικό μας κοινό, ότι η δημοσιογραφική έρευνα μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί με όποιο κόστος!

Δε θα επιτρέψουμε να μας φιμώσει κανείς, όσο ισχυρός και αν είναι, δηλώνοντας δημοσίως ότι δε μας φοβίζουν ούτε οι απειλές για αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης ούτε για αξιώσεις αποζημιώσεων πολλών χιλιάδων ευρώ.

  1. Δηλώνουμε δημόσια ότι και εμείς επιφυλασσόμεθα για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν είτε τηλεφωνικά είτε γραπτά (μέσω μέιλ) με τους εκπροσώπους της εταιρίας, καθώς ουδείς δύναται να συκοφαντεί ή να προσπαθεί να καθοδηγήσει δυο απόλυτα καταξιωμένα ενημερωτικά sites, με πολυετή παρουσία και πλήθος βραβεύσεων στο χώρο του Διαδικτύου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ELPEDISON

Αγαπητέ κ. Ευσταθόπουλε,

Με τεράστια έκπληξη και απορία, περιήλθαν σε γνώση μας άρθρα των ιστοσελίδων συμφερόντων σας:

https://piraeuspress.gr/hellas/oikonomia/67739/elpedison-den-echei-anarthsei-isologismoys-sto-site-apo-to-2013-%E2%80%93-panikos-apo-tis-fhmes-poy-kykloforoyn

http://24wro.com.gr/1193365/elpedison-den-echi-anartisi-isologismous-sto-site-apo-to-2013-panikos-apo-tis-fimes-pou-kikloforoun/, και

με τίτλο «ELPEDISON: Δεν έχει αναρτήσει Ισολογισμούς στο site από το 2013 – Πανικός από τις φήμες που κυκλοφορούν !»,

Επί των αναρτήσεων αυτών επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Όπως προκύπτει από όλα τα επίσημα στοιχεία,  η Εταιρεία μας λειτουργεί υπό όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και υπό την αυστηρή εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και όλων των αρμοδίων Αρχών της Πολιτείας.

Δημοσιεύει ανελλιπώς τόσο στο οικείο site του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), όσο και στην ιστοσελίδα της τις ετήσιες οικονομικές της καταστάσεις, οι οποίες συντάσσονται βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Διεθνή Λογιστική Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς - ΔΠΧΑ) και είναι ελεγμένες από κορυφαίους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους (PWC για τα τελευταία έτη).

Ειδικώς για τις εν γένει εταιρικές ανακοινώσεις και τις οικονομικές καταστάσεις ήδη από το Νοέμβριο του 2014 λειτουργεί το ειδικό link  http://www.elpedison.gr/gr/o-omilos/anakoinoseis/elpedison-power/ το  οποίο είναι αρμοδίως καταχωρημένο στο ΓΕΜΗ. Όμοιο link λειτουργεί και για την παλαιά εταιρεία ELPEDISON ENERGY ΑΕ, η οποία από την 01.09.2015 έχει απορροφηθεί από την ELPEDISON AE.

Τα παραπάνω links είναι αδιάλειπτα σε λειτουργία όπως μπορεί ευχερώς να προκύψει από τα ηλεκτρονικά ίχνη της ιστοσελίδας μας, ενώ επισημαίνουμε ότι οι οικονομικές καταστάσεις και του 2016 έχουν ήδη εγκριθεί από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας του 2017.

Η ELPEDISON AE αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν ισχυρό παράγοντα της ελληνικής ενεργειακής αγοράς. Είναι μία καθετοποιημένη εταιρεία η οποία λειτουργεί δύο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο συνολικής ισχύος άνω των 820MW – συμβάλλοντας καθημερινά στην ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και αποτελεί τον πρώτο εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας με πάνω από 63.000 πελάτες.

Η αξιοπιστία και ισχύς της απορρέει από την ποιότητα των εργαζομένων της και από το παγκόσμιο κύρος των μετόχων της (ΕΛΠΕ, EDISON, ΕΛΛΑΚΤΟΡ), ενώ είναι και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Ηλεκτροπαραγωγών (ΕΣΑΗ).

Βάσει των ανωτέρω η Εταιρεία μας κρίνει το δημοσίευμά επί της ουσίας ψευδές και απολύτως ανακριβές και εν συνόλω δυσφημιστικό ως εκ των ατεκμηρίωτων κρίσεων σας και των ακραία υπερβολικών διατυπώσεων τις οποίες χρησιμοποιείτε, με τίτλους και περιεχόμενο τα οποία βλάπτουν το κύρος, τη φήμη της Εταιρείας μας καθώς και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού προς αυτήν και διαμαρτύρεται εντονότατα για την εν λόγω ενέργειά σας.

Είναι δε προφανές ότι εφόσον είχε τηρηθεί η εκ του Νόμου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας υποχρέωση επαλήθευσης τυχόν πληροφοριών σας, αλλά και η καλύτερη πληροφόρηση ως προς το περιεχόμενο της νομοθεσίας περί ΑΕ και ειδικώς περί εταιρειών του κλάδου ενέργειας, αλλά πάνω από όλα εφόσον είχαν εκ των προτέρων ζητηθεί διευκρινίσεις από την Εταιρεία –οι οποίες και θα είχαν παρασχεθεί άμεσα– , δεν θα ήταν δυνατό να προβείτε σε αυτές τις δημοσιεύσεις, οι οποίες σημειωτέον έχουν ανεξέλεγκτα αναπαραχθεί στο διαδίκτυο.

Τυχόν δε στιγμιαία δυσλειτουργία της ιστοσελίδας μας, συνέπεια ανανέωσης ή οιουδήποτε άλλου τεχνικού θέματος σε καμία περίπτωση δικαιολογεί την ανάρτηση σας και τους χαρακτηρισμούς και εξωφρενικά συμπεράσματα στα οποία καταλήξατε.

Αναμένουμε την αυτούσια ανάρτηση της απάντησής μας και στις δύο ιστοσελίδες και την άμεση απόσυρση της δυσφημιστικής σας ανάρτησης, ρητώς επιφυλασσόμενοι όλων των νομίμων δικαιωμάτων της Εταιρείας μας.

Με εκτίμηση

Μάριος Π. Ανδρικόπουλος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Νομικός Σύμβουλος

ELPEDISON AE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ELPEDISON: Δεν έχει αναρτήσει Ισολογισμούς στο site από το 2013 – Πανικός από τις φήμες που κυκλοφορούν !