Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γρίβα πριν τον εκτελέσουν μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη φράση «κάποιοι με έχουν στο κοντό για 50 χιλιάρικα» φέρεται να έλεγε ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες εκτελεστών τη στιγμή που παρέδιδε το παιδί του στο σχολείο κρατώντας το από το χέρι.
 
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Έθνους, κάποιοι λοιπόν φαίνεται ότι τον είχαν από κοντά και ο γνωστός μπόντι μπίλντερ το ήξερε, αλλά το υποτιμούσε, αφού ποτέ δεν πίστευε ότι θα του την «άναβαν» λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι… Εξάλλου στη νύχτα ένας είναι ο άγραφος νόμος που ποτέ μέχρι σήμερα δεν παραβιαζόταν: «Δεν χτυπάμε ποτέ όταν είναι μπροστά γυναίκες και παιδιά».
 
Ο νόμος αυτός, όμως, δεν τηρήθηκε στη περίπτωση του Γρίβα, γεγονός που έχει προβληματίσει τις Αρχές και κυρίως την Αστυνομία. Γιατί εάν οι εκτελεστές πυροβολούν ανάμεσα σε παιδιά και μητέρες, τότε χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα πιο αποτελεσματικά.
 
Ηταν 8.10 το πρωί, όταν ο Βασίλης Γρίβας πάρκαρε έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά, για να τον αφήσει. Ενας άνδρας που πιστεύει ότι μπορεί να τον έχουν βάλει στο στόχαστρο δεν παρκάρει ποτέ το αυτοκίνητό του, γιατί ξέρει ότι μπορεί να βρεθεί εγκλωβισμένος, όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν τους κανόνες της νύχτας. Εκείνος όμως το έκανε, αν και δεν είχε μαζί του ανθρώπους να τον προστατεύουν.
 
«Πίσω από τον Βασίλη υπήρχε πάντα φύλακας-άγγελος», υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του, τονίζοντας ότι «το βράδυ ο Γρίβας δεν έβγαινε ποτέ μόνος».
 
Εκείνες τις ημέρες όμως το έκανε, αφού ακολουθούσε και ο ίδιος τον άγραφο νόμο της νύχτας. Μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητό του, σταμάτησε δίπλα του ένα άλλο ΙΧ, με τον συνοδηγό να αδειάζει επάνω στο κεφάλι του τη γεμιστήρα. Νοικιασμένους εκτελεστές είδε αρχικά πίσω από την επίθεση η Αστυνομία, ωστόσο ο περίγυρος του μπόντι μπίλντερ το αμφισβητεί.
 
Οι ξένοι συνήθως φορούν τραγιάσκες στο κεφάλι, ενώ οι συγκεκριμένοι δράστες φαίνεται ότι ήρθαν ακάλυπτοι και λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φονικό κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μάσκες full-face.
 
Τα νέα στοιχεία
 
Ενα άλλο στοιχείο που τους κάνει να πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι ήταν Ελληνες είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Χαλάνδρι είναι κλεμμένο από Ελληνες. Συνεπώς τρία είναι τα σημεία που καθοδηγούν τις έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θέλουν πάση θυσία να εξιχνιάσουν τη δολοφονία: Οι εκτελεστές, ποιος μπορεί να παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου αλλά και ποιος έδωσε την πληροφορία για το καθημερινό δρομολόγιο στο σχολείο.
Ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας μπορεί να ήταν «σκληρός» και για τις Αρχές «αρχηγός» μίας από τις ομάδες των «νονών» της νύχτας, όμως όταν ήταν μαζί με τον 11χρονο γιο του, μεταμορφωνόταν. Αυτό το ήξεραν εκείνοι που παρήγγειλαν τη δολοφονία και γι’ αυτό πέτυχαν τον σκοπό τους. Οι Αρχές πιστεύουν ότι αυτός που τον πυροβόλησε έτρεμε, αφού μία από τις σφαίρες «βρήκε» στον ουρανό του αυτοκινήτου του θύματος, η άλλη εξοστρακίστηκε, χτυπώντας μια γυναίκα, ενώ το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από τα τραύματα που έφερε ο Γρίβας.
 
ΣυμφέρονταΤο σενάριο που βλέπουν τώρα μπροστά τους στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το ξεκαθάρισμα της «ομάδας Γρίβα», αφού βγάζοντας κάποιοι από τη μέση τον 47χρονο, και με τον συνεργάτη του στη φυλακή η ομάδα φυλλορροεί. Το ξεκαθάρισμα το ήθελαν και το θέλουν κάποιοι, τώρα που ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο, με την πιο εύκολη πρόσβαση λόγω του τραμ και με τις συνεχείς επενδύσεις σε νέα νυχτερινά μαγαζιά στην περιοχή της Τρούμπας.
 
Επίσης οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων αλλά και τα έργα ανάπλασης που έχουν προγραμματιστεί ανοίγουν τις «ορέξεις» κάποιων που βλέπουν καινούργιες «δουλειές» στο λιμάνι…
 
Οσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά της ομάδας, θυμούνται μάλιστα ότι πριν από λίγους μήνες έγινε απόπειρα δολοφονίας μέσα σε… πιτσαρία άλλου μέλους της παρέας, του Γιώργου Λίτσα, αλλά και απόπειρα σε βάρος του Μανώλη Καραγιάννη, επίσης συγκατηγορούμενου του Γρίβα αλλά και στενού φίλου του (ο τελευταίος είναι κρατούμενος στις φυλακές και φαίνεται συντετριμμένος από το άνανδρο χτύπημα σε βάρος του Γρίβα).
 
Εάν οι δράστες τα είχαν καταφέρει, τότε η ομάδα θα είχε αφανιστεί. Για την Αστυνομία η επίλυση του γρίφου είναι στοίχημα, αφού μπορεί το σενάριο αυτό να είναι επικρατέστερο, όμως δεν παύουν να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ήδη εξεταστεί συγγενικά πρόσωπα του θύματος αλλά και η πρώην σύζυγός του.
 
Κακή σχέση με τη σύζυγο

Με τη σύζυγό του ο Βασίλης Γρίβας φέρεται να είχε πολύ κακή σχέση τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι λένε ότι το ζευγάρι είχε βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια για θέματα που αφορούν το παιδί, με τον Γρίβα να αποφασίζει να μετακομίσει από τον Πειραιά προς τη Βορειοανατολική Αττική για να είναι κοντά στον 11χρονο γιο του.

Πηγή: REPORTAZ NET