ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης


Τέλος εποχής και …αλλαγή σκυτάλης για ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας, τo Les Lazaristes.

Η διεύθυνση του Les Lazaristes έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις στους εργαζομένους, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τη διάδοχη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η Domotel Hotels & Resorts μετά από 14 χρόνια «επιτυχούς», σύμφωνα με την ίδια, «λειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αποχωρεί από τη διαχείριση της συγκεκριμένης μονάδας», απευθύνοντας μάλιστα και ευχαριστήρια στους συνεργάτες και τους επισκέπτες της.

Το ξενοδοχείο παύει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Μαϊου και μετά με προοπτική να ανοίξει τις πύλες του εκ νέου την 1η Σεπτεμβρίου, ενδεχομένως και νωρίτερα, μετά το σχετικό …lifting κάτω από τη νέα διαχείριση.

Το Les Lazaristes, μια παλιά βιομηχανία καπνού που μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, ακριβώς απέναντι από τον πολιτιστικό πνεύμονα της Θεσσαλονίκης, τη Μονή Λαζαριστών, ήταν το πρώτο μέλος της αλυσίδας διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Domotel Hotels & Resorts.

Η γνωστή αλυσίδα πολυτελών boutique και lifestyle ξενοδοχείων, που συνδέεται με την οικογένεια Αλεξόπουλου της εταιρείας Δομοτεχνική, γνωστή στον κατασκευαστικό κλάδο ο οποίος έχει πληγεί τα μάλα τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, διαχειρίζεται ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων ανά την Ελλάδα, σε Αθήνα, Βόλο, Καρδίτσα, Σύβοτα Θεσπρωτίας, Αράχωβα, Καϊμάκτσαλαν. Σημειωτέον ότι η Δομοτεχνική είχε πραγματοποιήσει και τις εργασίες αναμόρφωσης του Les Lazaristes.

Από πλευράς του ομίλου Domotel Ηotels & Resorts διαμηνύεται τώρα ότι προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του στον τουριστικό κλάδο, ο οποίος σημειώνει, ως γνωστόν, άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις και φέτος, με τον όμιλο να έχει ανοίξει νέα »μέτωπα» στην περιοχή του Μυστρά και να πραγματοποιεί, σύμφωνα με στελέχη του, επαφές για νέα εγχειρήματα σε Πελοπόννησο, Ιόνιο και Βόρεια Ελλάδα.

Οσον αφορά τώρα τη διάδοχη κατάσταση στο 5άστερο Les Lazaristes, πληροφορίες του www.newmoney.gr αναφέρουν ότι η ιδιοκτήρια Hellas Capital βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με νέο διαχειριστή με τη φημολογία να κάνει λόγο για πολύ γνωστές ξένες αλυσίδες διαχείρισης, οι οποίες επιχειρούν τώρα να επεκτείνουν την παρουσία της στην ελληνική αγορά λόγω και της μεγάλης ανόδου του ελληνικού τουρισμού.

Στο σχεδιασμό, όπως προαναφέρθηκε, είναι και η ανακαίνιση του ξενοδοχείου, το οποίο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, στην είσοδο του συνόλου των οδικών αρτηριών που ενώνουν τη συμπρωτεύουσα με ολόκληρη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια».

Πηγή: fimes.gr