Καιρός Πάσχα: Σε ποιες περιοχές θα σουβλίσουμε με βροχή – Αναλυτική πρόγνωση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή του Πάσχα αλλά και για τις επόμενες ημέρες – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα… δυσκολέψουν το ψήσιμο του αρνιού

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα (16/4/2017), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σήμερα Κυριακή του Πάσχα κατά τις μεσημβρινές ώρες στο αρχικά στα βόρεια αλλά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός είναι γενικά αίθριος με νεφώσεις να αναπτύσσονται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη ενώ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 24 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λϊγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά αρχικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερά, Εύβοια ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Από άργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες παροδικές νεφώσεις

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, αναμένονται βροχές ή καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα (Σχήμα Δεξιά). Τις βραδινές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2017, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.