Τι να φάει το παιδί μου από το πασχαλινό τραπέζι;


Οι περισσότερες μανούλες που έχουν μικρά παιδιά αναρωτιούνται και ρωτάει η μία την άλλη τι μπορούν να δώσουν να φάει το παιδί τους από το πασχαλινό τραπέζι.

Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Αν το παιδί τρώει αρνί ή κατσίκι, μπορεί άνετα να φάει μαζί με όλη την οικογένεια το ίδιο κρέας.

Αν τώρα δεν του αρέσει και είναι δύσκολο στο φαγητό τότε το καλύτερο που μπορεί να φάει είναι το μπιφτέκι με μία σαλάτα που αγαπάει. Το φαγητό του μπορεί να συνοδευτεί με λίγες πατάτες φούρνου.

Προσοχή όμως με τις ποσότητες στις πατάτες, ιδίως αν έχουν ψηθεί μαζί με λιπαρό κρέας όπως αρνί, γιατί απορροφούν όλα τα λιπαρά και γίνονται πολύ πιο δύσπεπτες. Οπότε καλό είναι να τις σερβίρετε με μέτρο για να μην διαμαρτύρεται μετά για πόνο στην κοιλίτσα του.

Αν τρώει το παιδί κοκορέτσι κι αυγά, μπορείτε κάλλιστα να του κόψετε το μισό μπιφτέκι, να του βάλετε μισό αυγό και μία φέτα κοκορέτσι. Στο πιάτο όπως γράψαμε θα υπάρχουν οι πατάτες και η σαλάτα για να κάνει ένα πλήρες γεύμα χωρίς να του λείπει κάτι. Φτιάξτε το πιάτο του παιδιού μαζί με το παιδί, ρωτώντας το τι θέλει και τι δε θέλει να μπει στο πιάτο του, καθώς οι επιλογές είναι πάρα πολλές σε ένα Πασχαλινό τραπέζι.