ΣΟΚ: Τελετουργικές σφαγές ζώων στην Καβάλα! (ΦΩΤΟ)


Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Κοινή ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα δημοσίευσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Οπως πληροφορηθήκαμε από τοπική ιστοσελίδα της περιοχής της Καβάλας (http://www.kavalapost.gr/173546/kavala-sfagi-zoon-ti-methodo-koser-gia-proti-fora-stin-ellada-xekina-ti-deftera-para-tis-antirrisis-ton-ypiresion-video/), στην περιοχή της ΠΕ Καβάλας, και συγκεκριμένα στην θέση Κοκκινόχωμα, εδρεύει σφαγείο το οποίο προτίθεται από την Δευτέρα 20 Μαρτίου, να προβεί σε τελετουργικές σφαγές ζώων με την μέθοδο Κόσερ (kosher). 
Μάλιστα επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα της επιχείρησης στο διαδίκτυο όπου φαίνεται ξεκάθαρα να ανακοινώνει ότι έχει ήδη «ειδική άδεια» για σφαγές με την μέθοδο Kosher και Halal.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν στα αγγλικά:


«we are the holders of Halal certifications, also we have special permission for Kosher slaughtering» 

Επειδή ως γνωστό, σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία οι τελετουργικές σφαγές ζώων απαγορεύονται ρητά εφόσον πριν της αφαίμαξης δεν έχει προηγηθεί αναισθησία, αλλά και σύμφωνα με τον ΕΚ 1099/2009 αν αυτές πραγματοποιούνται θα πρέπει να γίνονται σε αδειοδοτημένο σφαγείο, εφόσον όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Κανονισμού.

Παρακαλούμε όπως ελεγχθεί η επιχείρηση με την επωνυμία «Golden Greece Meat» που εδρεύει στην περιοχή Κοκκινόχωμα Καβάλας, και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις Εθνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας να επιβληθούν όλες οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις όπως επίσης να μεριμνήσετε για την μόνιμη ακύρωση της βάρβαρης αυτής σφαγής  .

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη