Σοφία Βακάκη: Ποια η νέα βασίλισσα των Jumbo και κληρονόμος της «αυτοκρατορίας»


Ποια είναι η Σοφία Βακάκη, που θα κληρονομήσει την αυτοκρατορία των Jumbo;

Ήταν μόλις ένας χρόνος πριν όταν η κόρη του Απόστολου Βακάκη, Σοφία μάθαινε από τον πατέρα της πώς να διαχειρίζεται την εταιρία που με κόπο έφτιαξε ο ίδιος.

Το ίδιο είχε σκοπό να διδάξει ο Mr. Jumbo και στον γιο του, Γιώργο ο οποίος και είχε αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο των παιχνιδιών, λίγο πριν η μοίρα δείξει το σκληρό της πρόσωπο όταν μέσα σε λίγα λεπτά, ο 24χρονος νέος χάθηκε στην άσφαλτο σε ένα δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η είσοδος της κόρης του Mr Jumbo, Σοφίας Βακάκη, στο ΔΣ της εισηγμένης και μάλιστα με καθήκοντα Εκτελεστικού Μέλους, έδειξε ότι ο πατέρας της έβλεπε πως η Σοφία ήταν έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της εταιρίας.

Με οικονομικές σπουδές στις ΗΠΑ, η Σοφία Βακάκη ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος, αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου της και την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Στο πλευρό του πατέρα της, έμαθε όλα τα «μυστικά» της πετυχημένης αλυσίδας, ώστε σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις.

Η ίδια κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις από την ευγενική της φυσιογνωμία, το νεαρό της ηλικίας και το ζήλο που έδειχνε για να μάθει όλες τις πτυχές του επιχειρείν.

Η Σοφία Βακάκη, έδειξε από νωρίς ότι αν και χαμηλών τόνων έχει «αρσενικό» μυαλό και διαχειρίζεται σοφά οικογενειακές αλλά και επιχειρησιακές δυσκολίες.

H ένταξή της στο ΔΣ αποτελεί για την αγορά, τη «συνέχεια» των JUMBO. Ωστόσο, ο Απόστολος Βακάκης είχε επιλέξει να “μυήσει” και τα τρία του παιδιά στον κόσμο των JUMBO.

Μάλιστα, η δεύτερη κόρη του Χριστίνα, ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις της Jumbo, αλλά και με την συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρίας και το eshop.

Τελικά την κέρδισε η μαγειρική και τώρα σπουδάζει σεφ σε μία από τις πιο γνωστές σχολές στο Μαϊάμι.

Η αρχή, που σίγουρα ο Αιγύπτιωτης Απόστολος που βρίσκεται στο τιμόνι της JUMBO θα προσπαθήσει να διδάξει στα τέκνα του είναι η αγάπη για την δουλειά. Ο ίδιος δουλεύει τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χτες, δύο μόλις μέρες μετά το τροχαίο τα καταστήματα άνοιξαν κανονικά και δεν έκλεισαν ούτε για μια μέρα λόγω πένθους, μια κίνηση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Η οικογένεια είναι γνωστό πως δεν θέλει να προκαλεί και έτσι, αν και βυθισμένη στον πόνο μετά τον χαμό του βενιαμίν Γιώργου, περιορίστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση.

Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης εξέδωσε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του εξαμήνου της χρήσης 2016 – 2017, κάτι που ήταν υποχρεωμένη δια νόμου να κάνει.

Λένε πως πάντα η ζωή δεν τα δίνει όλα και αυτό είναι κάτι που ο Απόστολος Βακάκης ξέρει καλά μιας και έχει χτυπηθεί πολλές φορές από την μοίρα που δεν δίστασε να του παίξει ένα ακόμα σκληρό παιχνίδι παίρνοντας του τον αγαπημένο του Γιώργο.

Σήμερα, η Σοφία Βακάκη καλείται να σταθεί στο πλευρό του και να διαχειριστεί τον χαμό του αδερφού της.

fimes.gr