Καιρός: Πού και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς έως και τη Δευτέρα !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντική επιδείνωση θα εμφανίσει ο καιρός ιδίως από την Παρασκευή, όταν θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. 

Αναλυτικά η πρόγνωση έως και τη Δευτέρα

παρασκευή 27-01-2017

καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χωράς, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού αιγαίου. βροχή η χιονόνερο στα δυτικά και νοτιά θαλάσσια - παραθαλάσσια οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.

άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις Ξ με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στο ιόνιο 6 μποφόρ. στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά Θ μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

θερμοκρασία: σε πτώση. θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός.

Σάββατο 28-01-2017

καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της Κρήτης με βελτίωση. στα υπόλοιπα γενικά αίθριος, βαθμιαία στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ιόνιο από τη νύχτα.

άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί Ξ με 5 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 29-01-2017

καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και νοτιά οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές. τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χωράς.

άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί Ξ με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 30-01-2017 και τρίτη 31-01-2017

καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα νοτιά. λίγα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χωράς.

άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.