Αuτές οι περιοχές της Αττικής θα «ντuθούν στα λευκά» από τη Δευτέρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χιόνια στην Αττική από Δευτέρα προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος. Ειδικότερα, ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιονοπτώσεις στην Αττική με επίκεντρο τα βόρεια προάστια που αναμένεται να ντυθούν στα «λευκά».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο χειμώνας έρχεται πάλι από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη με πιθανότητα χιονόπτωσης όχι μόνο στις ορεινές περιοχές αλλά και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από την Κυριακή 28/1 θα επηρεαστούν κυρίως τα ανατολικά και νότια της χώρας και θα πέσει η θερμοκρασία κατά 7 βαθμούς ενώ θα επικρατήσουν βοριάδες έως 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το κρύο θα είναι ακόμα πιο έντονα και τα φαινόμενα θα ενταθούν. Αναμένονται χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και στην Αττική από τα 250 με 300 μέτρα υψόμετρο και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια.

Στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο μπορεί να υπάρξει χιονόστρωση.

Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας ο Γιάννης Καλλιάνος θεωρεί σχεδόν απίθανο να πέσει χιόνι στο κέντρο και αν αυτό γίνει θα είναι μια «μεγάλη έκπληξη».

br