Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος γuφτος για συμμετοχή στην άγρια καταδίωξη με τον θάνατο του αστυνομικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθη 20χρονος γuφτο για συμμετοχή του στην άγρια καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, με τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού.

Ο 20χρονος, που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, συνελήφθη χθες, Δευτέρα (18.12.23) για συμμετοχή του στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ταυτοποιηθεί. Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 20χρονος και τα άλλα τρία άτομα έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από βραδινές ώρες της 17-12-2023 έως και πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2023, αφαίρεσαν τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού – οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.