Τι έγραψε ο μητροκτόνος στο σημείωμα που άφησε – Άφαντος ως τώρα, πιθανό το σενάριο της αυτοκτονίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης για να εντοπίσει τον 34χρονο που σκότωσε την μητέρα του με καραμπίνα στη Χαλκηδόνα μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας δείχνει ότι ο μητροκτόνος ομολογεί την πράξη του.

Ο 33χρονος φερόμενος ως μητροκτόνος παραμένει άφαντος, ενώ πιθανό είναι το σενάριο να έχει αυτοκτονήσει. Μέσα στο σπίτι του 33χρονου από την Θεσσαλονίκη βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμά του στο οποίο φέρεται να ομολογεί την πράξη της άγριας δολοφονίας της 71χρονης μητέρας του, που βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητο στην Χαλκηδόνα.

Στο ίδιο σπίτι βρέθηκε, επίσης και ένα κυνηγετικό όπλο και η αστυνομία εάν αυτό ήταν το όπλο με το οποίο ο 33χρονος σκότωσε τη μητέρα του στην Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της σορού της 71χρονης γυναίκας στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο πίσω από το κτήριο της Διεύθυνσης Γεωργίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Θεσσαλονίκης, έκαναν έρευνα στο σπίτι που ζούσε ο φερόμενος ως δράστης. Εκεί εντοπίστηκε το σημείωμα του μητροκτόνου.

Τι έγραφε στο σημείωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος που σκότωσε τη μητέρα του στην Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης, μιλούσε στο σημείωμά του για την ύπαρξη οικονομικών προβλημάτων, ενώ ανέφερε ότι η 71χρονη μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και αυτές ήταν οι αιτίες που όπλισαν το χέρι του και τον έκαναν μητροκτόνο.

Ο άνδρας δεν έχει εντοπιστεί ως τώρα, ούτε έχει παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης και η ΕΛΑΣ εξετάζει και το ενδεχόμενο να έχει αυτοκτονήσει.

Δεν μπορούν να το πιστέψουν οι γείτονες

Γείτονες του 33χρονου και της 71χρονης μητέρας του, μίλησαν στο newsit.gr εξηγώντας ότι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

«Ήταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαμε ακούσει φασαρίες ή να τσακώνονται. Μας έχουν κοπεί τα πόδια με αυτό που έγινε. Προχθές το πρωί τους είδα που μπήκαν στο λευκό αμάξι και έφυγαν μαζί. Εμένα ο 33χρονος μου είχε πει, πριν ένα μήνα περίπου ότι το είχε αγοράσει το αυτοκίνητο», ανέφερε άνθρωπος που γνώριζε καλά τον φερόμενο ως δράστη και το θύμα.

«Είναι τρομερό αυτό που έγινε, δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε μια άλλη γειτόνισσα.

Ο 33χρονος ζούσε τα τελευταία χρόνια με την μητέρα του. Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν τον φερόμενο ως μητροκτόνο, τον τελευταίο καιρό ο 33χρονος ήταν άνεργος, ενώ το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 71χρονη μητέρα του, το είχε νοικιάσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι η άτυχη 71χρονη βρέθηκε νεκρή χθες Τρίτη (04.04.2023) το πρωί κοντά στα νεκροταφεία της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, από υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

«Ήρθα εδώ κατά τις 7:30-8:00 παρά το πρωί, είδα το αυτοκίνητο που ήταν παρατημένο και πήρα τηλέφωνο την Ασφάλεια. Εγώ νόμιζα ότι ήταν κλεμμένο, γιατί έχουν ξανατύχει τέτοια συμβάντα εδώ, για να έρθουν να πάρουν το αυτοκίνητο να το επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη. Μετά από λίγο ήρθαν τα παιδιά της ασφάλειας και το ασθενοφόρο. Δεν είχα δει κάτι μέσα στο αυτοκίνητο για να να καταλάβω, ήμουν από μακριά» δήλωσε χαρακτηριστικά.