Τέμπη: Σε δραματική κατάσταση οι γονείς της Εριέττας – Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και ίχνος της


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Κανένα ίχνος της νεαρής φοιτήτριας, της Εριέττας, δεν εντοπίστηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, με τους γονείς της να βιώνουν δραματικές και τραγικές στιγμές καθώς δεν μπορούν να θρηνήσουν για το κορίτσι τους…

Σε αντίθεση με τους άλλους τραγικούς γονείς που μπόρεσαν να κηδέψουν και να θρηνήσουν τα παιδιά τους, εκείνοι εξακολουθούν να αναζητούν το κορίτσι τους, που χάθηκε με τραγικό τρόπο στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Από το DNA που ελήφθη από συγγενή της Εριέττας για την ταυτοποίηση της σορού της ως επιβάτη του μοιραίου τρένου, δεν έχει προκύψει αντιστοίχιση.

Ανέβηκε στο δεύτερο βαγόνι και έκτοτε αγνοείται

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Εριέττα είχε βγάλει στο όνομά της δύο εισιτήρια, μπήκε στο τρένο, στο δεύτερο βαγόνι, μίλησε με τη μητέρα της και ξεκίνησε το ταξίδι της.

Επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδαζε στην αρχιτεκτονική του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ταξίδευε μαζί με τη φίλη της, η οποία ταυτοποιήθηκε ως νεκρή, σε αντίθεση με την Εριέττα.

«Όποιος ήταν στο σημείο της έκρηξης μπορεί και να μην βρεθεί»

Εξάλλου, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή είπε πως «δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό».

«Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, θα μπορεί και να μην βρεθεί», ανέφερε συγκλονίζοντας η κυρία Λεονταρή.

«Η Εριέττα ήταν ένα από τα παιδιά μας»

Για τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ΑΠΘ και την Εριέττα μίλησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου στο protothema.gr.

«Η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο είναι βαριά. Η εικόνα είναι καταθλιπτική. Κάποιοι από τους τραυματίες φοιτητές έχουν επιστρέψει ενώ κάποιοι άλλοι αδυνατούν.

Τα ψυχικά τραύματα των παιδιών θα αργήσουν να επουλωθούν και εμείς προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να είμαστε κοντά τους.

Η ουσία είναι ότι “έφυγαν” για πάντα από κοντά μας 12 φοιτητές με όνειρα και λαχτάρα για ζωή κι αυτό μας πονάει πολύ. Κι η 23χρονη Εριέττα σπούδαζε στην αρχιτεκτονική και ήταν ένα από τα παιδιά μας» είπε ο κ. Παπαϊωάννου.