Έκλεισε η Λεωφόρος Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου και διακοπή κυκλοφορίας στη Χαριλάου Τρικούπη λόγω καθίζησης – Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλειστή είναι η οδός Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, με τη διακοπή κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Λόγω της κακοκαιρίας, η Τροχαία ενημερώνει διαρκώς για πιθανές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η διακοπή κυκλοφορίας στη Χαριλάου Τρικούπη έχει τεθεί σε ισχύ από την Τροχαία από το ύψος της οδού Ναβαρίνου και πάνω, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Όπως φαίνεται, ούτε οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έμειναν αλώβητοι από την κακοκαιρία που πλήττει τόσο την Αττική όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου στο ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω απάντλησης υδάτων. Παράλληλα, υπάρχει υπερχείλιση υδάτων και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα, στο γεφυράκι «Αρίωνα» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Ραφήνα στο γεφυράκι «Βάρδας»

Ακόμη, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, εντοπίζονται προβλήματα και στη Ραφήνα. Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας», στο ρεύμα προς Λεωφόρο Μαραθώνος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τέθηκε σε ισχύ διακοπή κυκλοφορίας και στο Αλεποχώρι. Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου – Σκίνου και για τα δύο ρεύματα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ικαρίας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και υπερχείλισης υδάτων.

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Ισχυρή είναι η σύσταση των Αρχών προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (26.1.2023) στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ενημέρωσαν όλους τους φορείς να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ έχουν ήδη ενημερώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας ώστε να παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα.

Βρίσκονται, δε, σε διαρκή με επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για τα όποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ακόμη, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει την ισχυρή σύσταση στους πολίτες (πέραν των οδηγιών του 112) να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο επιτελάρχης του Σώματος, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο προϊστάμενος κλάδου Τάξης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Δημήτριος Αλεξανδρής, καθώς επίσης και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία ως την Παρασκευή (27.1.2023)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Παρασκευή (27.1.2023).