Υπόθεση Γιακουμάκη – Λάβρος ο συμφοιτητής του: «Συνεχίζονται τα ψέματα στη δίκη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δριμύ κατηγορώ από τον συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για «ανθρώπους που γνώριζαν τι γινόταν και καταθέτουν στο δικαστήριο ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν».

Ο Νίκος Δάβρης, σπουδαστής της Γαλακτοκομική Σχολής Ιωαννίνων, κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων για όλα όσα γνώριζε γύρω από την υπόθεση του άτυχου Κρητικού.

Όπως τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με τον Βαγγέλη «είμασταν ίδιοι. Προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μόνοι μας. Και εγώ όταν ήρθαν εφτά Κρητικοί και μου είπαν ότι θα με βουτήξουν έξω από τη Σχολή και θα με σπάσουν στο ξύλο, δεν πήγα στη διεύθυνση αλλά προσπάθησα να τους αντιμετωπίσω μόνος μου. Πιστεύω ότι η διαφορά με τον Βαγγέλη είναι ότι εκείνον τον απειλούσαν με κάτι και έτσι του ήταν πιο δύσκολο να μιλήσει, ενώ ένας άλλος παράγοντας ήταν η καταγωγή του. Τα άτομα αυτά ήταν συντοπίτες του. Ο Βαγγέλης δεν μιλούσε όχι για να προστατευεί αλλά για να προστατέψει. Τα αδέρφια του, τους γονείς του.»

Μόλις ο Νίκος Δάβρης ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, «είπα από μέσα μου, πάει, το φάγανε το παιδί. Τους θεωρούσα ικανούς ακόμα και γ’ αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι ξέρω πως έφυγε το παιδί από τη ζωή. Είχαν αρχηγό, είχαν υπαρχηγό και δν σεβόντουσαν τίποτα».

Σύμφωνα με τον συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του άτυχου νέου, δέχθηκε μήνυμα από τον τότε διευθυντή της Σχολής, με τον οποίο συνομίλησε.

«Στη συνομιλία μας παραδέχθηκε την εμπλοκή πολιτικών και ότι τον είχα ενημερώσει για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης. Μου είπε να μην μιλήσω στον Τύπο. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Φυσικά και δεν τον άκουσα. Ήθελα να βγω μπροστά για να δώσω θάρρος και σε άλλους να μιλήσουν. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα όσο περίμενα. Προσωπικά στεναχωριέμαι γιατί βλέπω ότι τα ψέματα συνεχίζονται στη δίκη. Βλέπω ανθρώπους που ακόμα και τώρα αρνούνται να πάρουν την απόφαση να παλέψουν για την αλήθεια. Απορώ για πόσο ακόμα θα φορούν αυτό το προσωπείο και θα δειλιάζουν», καταλήγει ο Νίκος Δάβρης.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr