Λαμία: Στη φυλακή οι Ρομά για τον ξυλοδαρμό δημοτικών αστυνομικών και πολίτη


Το κατώφλι της φυλακής θα περάσουν οι τέσσερις από τους πέντε που εμπλέκονται στην υπόθεση

Ένοχοι κρίθηκαν οι πέντε Ρομά που δικάστηκαν μετά από μία αναβολή και δύο διακοπές, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για τον άγριο ξυλοδαρμό δημοτικών αστυνομικών και πολίτη το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Μετά από μία διαδικασία που κράτησε σχεδόν έξι ώρες, το δικαστήριο αποφάσισε να τιμωρήσει με ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή, τους τέσσερις από τους πέντε δράστες που σημαίνει ότι αυτοί θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αυτοκινήτου που επιχείρησαν να ελέγξουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών και από 4 έτη και 9 μήνες οι άλλοι τέσσερις Ρομά που έσπευσαν προς βοήθεια. Στον πιο μικρό από τους κατηγορούμενους, ηλικίας 18 ετών, δόθηκε στην έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη προκειμένου να του δοθεί η ευκαιρία συμμόρφωσης, με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο ΑΤ Λαμίας, μια φορά τον μήνα.

Σημειώνεται ότι το παρών στην αίθουσα του Δικαστηρίου έδωσαν μόνο ο 18χρονος και ένας ακόμη 31χρονος Ρομά, ενώ οι άλλοι τρεις εκπροσωπήθηκαν διά του συνηγόρου τους Δημήτρη Τσιγάνη και ενώ ο ένας εξ αυτών δήλωσε ασθένεια.