Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά μετά τον πυροβολισμό (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανησυχούν οι συγγενείς του νεαρού - Οι γιατροί μειώνουν σταδιακά τις καταστολές

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και μέρες για την κατάσταση του16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε από πυρά του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί μειώνουν σταδιακά τις καταστολές προκειμένου να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του. Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Συγγενείς του 16χρονου, μαζί με τον αντιπρόεδρο του οικισμού Ρομά Αγίας Σοφίας, έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο   «Ιπποκράτειο» προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του.
«Παραμένει στην ίδια κατάσταση, όπως μας είπαν οι γιατροί. Το παιδί κρέμεται ακόμα από μία κλωστή. Οι γονείς είναι χάλια, είναι και εκείνοι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως όλοι μας. Το παιδί δεν αντιδράει, είναι ακριβώς όπως τον έφεραν», αναφέρει ο θείος του 16χρονου, Κωνσταντίνος Φουντούλης, ενώ η θεία του συμπληρώνει ότι η κατάσταση του ανηλίκου είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
«Η κατάστασή του είναι όπως ήταν στην αρχή που ήρθε και ακόμα χειρότερη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Βασίλης Τάσιος. «Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν μας είπαν τι περιθώριο δίνουν οι γιατροί, καθώς ποτέ δε λένε», σημείωσε ακόμη.
Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο βρέθηκε και η σύζυγος του 16χρονου Ρομά, η οποία ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια αποχώρησε. Ο Παύλος Φραγκούλης, πατέρας του 16χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση που να του επιτρέπει να φτάσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα και έλαβε την ενημέρωση από τους συγγενείς.